🇵🇹葡國菜香港吾係禁易食到,今日黎到位於黃埔地鐵站附近既城意,上網搵到呢間,見餐廳裝修都唔錯。今晚嗌咗個二人dinner set ,內容勁豐富,淨係前菜都有3款😋呢度仲有一個任食自助沙律吧🥗🌽🥒🍅沙律菜都新鮮,有幾款唔同嘅菜揀🥙我咁多款都試晒,特別推介有個雜錦沙律🥗🍐沙律已經撈好咗,有啲水果(我食到有梨同埋蘋果,仲有🥔薯仔)食得出係新鮮嘅整嘅,勁好食😋強烈推介一定要食佢個沙律吧🤩💯✨🔹前菜葡國蜜汁黑椒燒風鱔🔥🐟♨️呢個用蜜汁燒制既菜式必食。 魚皮燒得香,鱔既肉質又保持到嫩口❣️勁好味🤤不過一定要趁熱食, 如果啲汁凍咗就冇咁juice🤫香蒜橄欖油炒海蝦球🍤車厘茄+黃椒+洋蔥+海蝦+青口既配搭再配以橄欖油🍲令你完全唔覺得呢度係一度頭盤😂蝦就爽滑彈牙,隻隻蝦都大隻, 青口同洋蔥夾埋一齊食真係好味道❣️干邑龍蝦湯🦞🥣呢個湯有分layer, 賣相好特別,湯味既濃郁程度令你意想不到,上層既泡泡係帶子打出黎既忌廉泡沫 🥄😋先用匙羹品嚐上層嘅泡泡,勁香🌟然後先至撈勻個龍蝦湯一齊飲,你唔好睇佢細細杯🥣但係熱辣辣而且龍蝦味勁濃,正正推介🦞✨🔅2款主菜🔅葡國烤乳豬🔥♨️🐷對於第一次食葡國乳豬嘅我, 感覺同 中式乳豬

任食自助沙律吧

干邑龍蝦湯🦞🥣
干邑龍蝦湯

🔅2款主菜🔅

葡國烤乳豬🔥♨️🐷
對於第一次食葡國乳豬嘅我, 感覺同 中式乳豬好吾同🤭🤭皮脆肉嫩好岩形容呢味菜,勁脆香,仲跟個梅汁同青木瓜沙律🈵
葡國烤乳豬
我推薦大家 一定要點個梅汁去食,再食少少青木瓜沙律中和番個油脂感🥰💯 強烈推介要試㊙️

黑松露海鱸魚卡邦尼意粉🐟🍝
呢個意粉嘅份量好足料, 海鱸魚同埋頭先嗰個鱔都好特別🥰分別只係佢今次加咗喺意粉上面,海鱸魚撈埋蛋漿加埋卡邦尼意粉食,又幾夾喎原來🧀✨
🔸飲品

水果茶🍹& 水果酒 Sangria🍷

weekend chill 一chill, 水果茶 糖分低飲落去完全冇太甜嘅感覺; 水果酒都適合 想有少少酒精感覺嘅朋友,最岩配襯以甜味為主嘅葡國菜。
水果茶

另外臨走嗰陣時仲見到佢有一個甜品柜✨我見啲甜品款式都多🍰🧁🎂🍧🍨🥧🍮而家都好精緻呀,賣相勁吸引🥰💯🍰但係由於食得太飽嘅關係,所以冇試到,下次再去試吓呢間甜品😆😆😆
任食自助沙律吧
葡國蜜汁黑椒燒風鱔