2023-08-15 68 瀏覽
📍Milu Thai, 銅鑼灣🇭🇰超出名嘅Milu Thai,經常性出入銅鑼灣嘅我,終於都嚟食返餐!星期四晚等埋老公收工過嚟,好彩有book位!! 夜晚7點9左右嚟到,餐廳內外都係人頭湧湧,今時今日做食肆keep到人流真係唔簡單👍🏻適逢呢晚我同老公都勁肚餓,嗌咗好多嘢食,又真係樣樣都好OK,水準以上,好滿意好滿足!!🤩上菜好快手之餘,每碟都係即叫即炒,熱辣辣上枱! 難怪咁多人都嚟幫襯啦🔥🔥🦐黃咖哩炒大頭蝦 $268 + 香煎薄餅 $48本身想食個黃咖哩炒蟹,不過已經賣晒了… 有D可惜但都係件好事嚟,證明每日都係新鮮買貨,先會有數量限制🧐 下次再食過!🙌🏻冇得食蟹就一於轉食大頭蝦,份量好足! 有4隻大頭蝦,開半咗之後即係有8舊! 隻隻都好新鮮,肉質彈牙爽口🤤黃咖哩都係好足料,係有蛋嘅果種黃咖哩,味道好夠,配埋薄餅嚟食超正!👍🏻👍🏻🥗柚子鮮蝦沙律 $98個汁mix得好好食呀呢個🥹 有乾蔥嘅香口但又多多甜少少酸, 勁岩我口味!! 配埋大大舊柚子,爽口彈牙嘅蝦,好喜歡~~ 🥬馬拉盞炒椰菜苗 $98椰菜苗好嫩,完全唔硬,馬拉盞炒落少少辣好惹味呀! 最正係上枱時仲係熱辣辣標晒煙,都feel到陣鑊氣
📍Milu Thai, 銅鑼灣🇭🇰

🦐黃咖哩炒大頭蝦 $268 + 香煎薄餅 $48

柚子鮮蝦沙律
🥗柚子鮮蝦沙律 $98

馬拉盞炒椰菜苗
🥬馬拉盞炒椰菜苗 $98
椰菜苗好嫩,完全唔硬,馬拉盞炒落少少辣好惹味呀! 最正係上枱時仲係熱辣辣標晒煙,都feel到陣鑊氣🔥

海南雞
🐔泰式海南雞 (半隻) $148
係去咗骨嘅海南雞,有雞味得嚟亦好滑! 好食!🙌🏻

炸蝦餅
🦐炸蝦餅 $88
熱辣辣脆口彈牙,基本上係我泰菜必點嘅item😌

芒果糯米飯
🥭芒果糯米飯 $88
糯米飯又夠熱又煙韌,椰漿都俾得好多,我地啖啖都點好多椰漿都夠點,唔會好甜但夠椰味,芒果都好甜好好食,very nice!!☺️

嚟緊想食泰國菜,嚟銅鑼灣就有多個選擇喇,encore is a must ! 😎😎😎
柚子鮮蝦沙律
馬拉盞炒椰菜苗