自從同班同學聚會後,都冇食過雞煲啦,今日,同朋友終於係北角食左long time no eat 既麻辣雞煲。呢到其實好多大枱,呢gathering ,一大班人既就岩哂啦。我地叫左個竹庶芽根,聽講係店鋪自己煲架。同平時出面飲紙包裝果d真係唔同d,唔會好甜,個味道反而係來自甘庶既清甜,而且係冰架,我地唔食得辣,就係咁飲呢個降火。呢到一榨都係33 蚊 大既都係60 幾蚊,但係非常足料,見到入面真係放齊甘庶,粟米等等。唔好講笑,呢間麻辣雞煲真係唔講得笑,一遞埋尼,陣麻香味就傳入鼻洞。而且冇諗過$168 既雞煲一d都唔貴,但係就超級足料,係食過咁多雞煲以尼最雞肉,香菇又非常入味,裡面仲有豆卜,味道非常濃郁,所以配白飯就非常和味。我會話,可能3個女仔食就岩岩好。個色都好靚啊, 唔食莞茜要同伙計講定啊,佢地撈之前都會問你要唔要,好細心!個手打墨魚滑,係必食!!見到老闆真係落左好多工夫,個墨魚滑噠到起哂膠,起碼一粒鐘,超級好味,又爽口。好似有點兒太豐富😂有鵝腸,鮮蝦雲吞,炸魚皮,菜苗,午餐肉。鵝腸48 蚊好大份,呢個幾抵叫架,菜苗好新鮮,配雞煲汁送飯超級好味:) 全部野其實都係40 幾蚊,好抵叫又好大

竹庶芽根水(細)

手打墨魚滑!

炸魚皮

好似有點兒太豐富😂有鵝腸,鮮蝦雲吞,炸魚皮,菜苗,午餐肉。

全部野其實都係40 幾蚊,好抵叫又好大份,成班人尼食會岩哂,而且伙計同老闆都十分親和,叫菜,加水都即叫即到。

水煮牛脊頸

水煮牛頸脊,呢個牛唔係普通既牛肉,而係簡左牛身上最爽口,最嫩滑既部份既牛肉,食落似美國肥牛,但係厚身小小,嫩滑d. 真係好抵食,不但只超多片牛肉,裡面仲有唔少薯粉,芽菜😋呢個比起雞煲冇咁辣,食開小辣既朋友都可以叫啊。

夏天想食涼拌野,都有川菜menu,都係我好鐘意食既菜式,你地呢?🤤
竹庶芽根水(細)
手打墨魚滑!
炸魚皮