2019-10-03 28 瀏覽
今晚又出去搵食 約咗班超鍾意食麻辣嘅朋友一齊去渝味曉宇試吓🧚‍♂️ 網上介紹話佢個麻辣湯底超正 連四川人都讚不絕口🧞‍♂️一打開𨋢門已經聞到嗰陣麻辣味 真係好似好勁咁🧞‍♂️🧞‍♂️ 好快我哋就要一左個鴛鴦鍋 一邊係辣湯 一邊係皮蛋香菜 兩邊湯底都各有各香味🧚‍♂️葷菜同素菜都可以全份或半份咁叫 所以好多我哋都先叫半份 覺得好食再encore🧞‍♂️朋友點嘅羊肉卷超夾麻辣湯底 羊肉吸哂麻辣味 再加埋獨有嘅羊羶 食得好過癮🧛‍♂️ 連有個唔太食辣嘅朋友都大讚好食 佢話先係香菜鍋煮熟羊肉 再點一點麻辣鍋 味道都幾滋味🧛‍♂️鴨血當然係食麻辣鍋嘅最佳拍檔啦🧞‍♂️ 但食第一塊嘅時候滾得未夠耐冇乜特別 第二塊就滾耐左好多 入哂味先好食!其實每款食物都有喺菜單上標明建議煮食既分鐘 方便食客唔會煮到過熟過老🧚‍♂️白鱔跟佢嘅指引3分鐘啱啱好 魚肉鮮甜 肉質爽口彈牙 連白鱔個魚皮都好好食🧛‍♂️萵筍條我就放落香菜鍋煮 一來冇咁油 味道又可以清甜啲🧞‍♂️ 下次有機會試埋個功夫萵筍片先 睇吓兩者有咩分別🧚‍♂️最後仲叫咗啲手打蝦滑 鮮蝦雲吞 都好有蝦味 不過鮮蝦雲吞千其唔好滾太耐 個皮會穿 其他整體都唔錯🧚‍♂️最重要係個麻辣鍋

羊肉卷

鴨血

最重要係個麻辣鍋真係夠晒香夠晒麻 要飲返杯洛神花茶解辣先🧛‍♂️
羊肉卷
鴨血