2024-02-22 75 瀏覽
📍Deer Kitchen🦌一間森林風嘅西餐廳,連個名都係我最中意嘅鹿😍呢度最大嘅特色係以鳥籠為主題,餐廳入邊真係有兩個好靚嘅巨形鳥籠座位比大家打卡㗎😛鹿鹿鳥籠盛宴 $498 (2ppl)前菜: 鹿鹿沙律🥗巴馬火腿蜜瓜🍈沙律淋咗少少柚子醋,清爽開胃。巴馬火腿特有嘅鹹香配鮮甜嘅哈蜜瓜,不敗嘅經典組合🤤湯:龍蝦濃湯🦞好多時飲親都會濃得滯好鹹,而呢個就濃而不膩👍🏻小食:海苔魷魚🦑脆脆雞翼🐔明太子蟹肉酥盒🦀魷魚同雞翼經過油炸,將肉汁鎖住,值得一讚嘅係炸粉非常薄,唔會淨係食到麵衣💯主食:澳洲草飼牛板腱扒🐮海魚柳配芒果莎莎🐟本身仲擔心唔夠飽,但發現每份肉底下都有一大球紫薯蓉,牛同魚都煎到外焦內嫩,最後仲飽到差啲食唔晒😂甜品:迷你芝士蛋糕🍰馬卡龍甜品係有驚喜嘅,一直都唔中意食馬卡龍,覺得好甜,呢個竟然甜度啱啱好,而且外皮脆口,好食到想食多嚿都冇🥲飲品:藍色美人魚🍹荔枝魅影🍸一見到呢兩杯嘢已經心心眼😍點解可以靚到咁,超夢幻嘅配色🫧,仲要兩杯都好好飲,完全冇伏!
📍Deer Kitchen🦌

鹿鹿鳥籠盛宴 $498 (2ppl)

前菜:
鹿鹿沙律🥗
巴馬火腿蜜瓜🍈

湯:
龍蝦濃湯🦞
好多時飲親都會濃得滯好鹹,而呢個就濃而不膩👍🏻

小食:
海苔魷魚🦑