2018-08-06 34 瀏覽
星期日同朋友試呢間新開既日本餐廳,下午兩點唔算多人,岩岩有位坐,裡面環境唔算好大,但都坐得幾舒服,唔會話好嘈好迫,可以傾到計既地方牆上面掛左好多日本既懷舊玩具,海報做裝飾,幾得意。午餐選擇都幾多,多到有選擇困難既我都諗左好耐。。終於。點左呢個出餐既速度好快,一上呢個鰻魚飯真係嚇一跳,因為我同朋友都無認真search過呢間餐廳有咩食,只係見新開,試下新野。呢個鰻魚飯真係令我同朋友都好驚喜有成條筷子咁長鰻魚我最怕係腥,好彩呢條又大又唔算貴既鰻魚一d都唔腥,重燒得好香,加埋d汁,好正唯一係骨多左少少,但其實咁大條有骨都正常。另外呢個丼,賣相同味道都好好甜蝦蓉係賣點,真係好甜同有鮮味,甜蝦成日有,但蓉就第一次食海膽都好新鮮,唔會有苦味,而魚籽都入口彈牙蒸蛋入面有魚片同蟹柳,滑而足料另外跟餐重有埋沙律同湯,而唔係二選一。整體黎講,一個餐百幾蚊連埋加一,兩個餐三百蚊有找,我覺得都幾抵食,尤其個鰻魚飯真心好睇好食,但一個人食太大,兩個人share 兩個餐食perfect

牆上面掛左好多日本既懷舊玩具,海報做裝飾,幾得意。

原條炭火燒鰻魚飯

有成條筷子咁長
唯一係骨多左少少,但其實咁大條有骨都正常。
海膽三文魚籽甜蝦蓉丼

另外呢個丼,賣相同味道都好好
甜蝦蓉係賣點,真係好甜同有鮮味,甜蝦成日有,但蓉就第一次食
海膽都好新鮮,唔會有苦味,而魚籽都入口彈牙

跟餐蒸蛋

蒸蛋入面有魚片同蟹柳,滑而足料

另外跟餐重有埋沙律同湯,而唔係二選一。
跟餐沙律

跟餐麵豉湯