2018-08-04 3587 瀏覽
呢日男朋友話要帶我食餐好嘅,原來佢事先喺 openrice 訂咗枱,自選菜式有九折,佢仲 plan 咗早啲嚟食飯,依家夏天日長夜短,早少少嚟就可以欣賞呢度日至夜嘅景色,如果天色靚可能分分鐘可以睇埋日落~餐廳嘅裝飾都營造出浪漫嘅氣氛,尤其是頭頂嘅燈光點綴,入夜之後特別靚,好似滿佈繁星噉~每人一杯 cocktail - white sangria 同 bahama mama,兩杯都比較 fruity,易入口,而 sangria 嘅白酒味就幾出,兩杯嘅賣相都好吸引~前菜嗌咗個 parma ham, 薄薄地又好鹹香,夾埋紅洋蔥令味道更上一層樓,估唔到簡單嘅材料都咁好味~北海道帶子除咗個帶子夠彈牙,醬汁亦好 creamy 富濃郁嘅菇菌味。鴨肉本身較乾同嚡,所以煮鴨肉嘅油份要控制得好好,又唔會太油膩,而且醬汁好入味,味道絕對唔寡。意粉同餡料都好入味,海鮮先用茄汁煮過,肉質鮮甜,同墨汁好夾,意粉都好彈牙。甜品同樣冇令我地失望!我地揀咗一個 mousse 同芝士撻。呢個 mousse 賣相精緻,奶味豐富且 creamy,兩個人分呢個嘅份量其實都唔少~芝士撻一切開即流出煖煖嘅熔岩芝士,溫度控制得好好,而

36個月巴馬火腿

香煎煙燻慢煮北海道帶子

法底油封鴨伴紅酒橙汁

墨魚汁意粉伴茄燴海鮮及虎蝦

雲呢拿朱古力慕絲伴焦糖榛子

半熟流心芝士撻

芝士撻一切開即流出煖煖嘅熔岩芝士,溫度控制得好好,而且一啲都唔溜,旁邊仲配以紅莓 sorbet,兩者一齊食嘅味道好清新~
好耐冇食過咁高質嘅一餐,論食物、環境同服務都一流,日後必定會再來品嚐~
2018-08-02