餐廳: Amplifier Restaurant (花園街)
資訊:

2021-12-26 69 瀏覽
臨近聖誕🎄多數我都會食西餐慶祝,呢間食完幾唔錯,又幾高質,覺得值得推介♦️蒜蓉包🥖$78蒜蓉包有5塊,麵包係用法包,烘得好脆,上面搽左滿滿嘅牛油、蒜蓉同香草。一黎到真係勁香,香脆又誘人,忍唔住係咁食♦️秘製醬燒豬肋骨🍖$208個醬整得好入味,豬肋骨入面焗得好淋,外皮又有脆邊,有肉得黎唔會淨係得骨,味道甜甜地。薯條炸得勁脆,上面灑左少少辣粉,份量都好多,抵食♦️XO醬意式蒜香蜆肉扁意大利麵 🍝$168呢個意粉個人超鍾意因為個汁好惹味,啱晒濃味人士。蒜香加埋XO醬炒,唔乾,意粉硬度適中,蜆肉亦有好多隻,亦有鮮味,滿分💯♦️Iced Lemon Tea 🍋$30平時都係叫開檸檬茶,夠晒大杯😝檸檬好新鮮,唔會有苦澀味♦️Hot Macchiato Hazelnut 🌰$38甜味較重,咖啡味相對淡啲,奶泡較多下次想試佢個beef wellington套餐😆環境有feel,生日黎慶祝都係一個唔嘅選擇

♦️蒜蓉包🥖$78

蒜蓉包

♦️秘製醬燒豬肋骨🍖$208

秘製醬燒豬肋骨

♦️XO醬意式蒜香蜆肉扁意大利麵 🍝$168
呢個意粉個人超鍾意

XO醬意式蒜香蜆肉扁意大利麵

♦️Iced Lemon Tea 🍋$30
平時都係叫開檸檬茶,夠晒大杯😝檸檬好新鮮,唔會有苦澀味

♦️Hot Macchiato Hazelnut 🌰$38
甜味較重,咖啡味相對淡啲,奶泡較多

蒜蓉包
秘製醬燒豬肋骨