餐廳: 慢理牆城
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
1K
2018-09-18 981 瀏覽
最初新開張時已經睇過各大傳媒報導,被店內佈置吸引著,其後又有電視節目介紹,令餐廳人氣高企。打風前夕嘅週六,熱到不得了,走到呢棟M1酒店,旺角、油麻地有不少cafe係藏身於精品酒店之中,靠著口碑吸引客人專程而來全店以木色、綠色為主調,最吸睛一定係呢幅巨型植物牆,再用木架襯托,並以小擺設裝飾,感覺舒適療癒,確實係裝潢上落足心機餐廳面積比想像中細啲,可能因為樓底夠高,令視覺上或者從照片睇來更有空間感。入座時人流未算很多,枱櫈間有一點密麻,慶幸坐旁邊嘅客人講野唔係好大聲。後來明白點解咁安排座位喇,因為餐廳真係幾受歡迎,不停都客入呢,晚市十分建議訂位。店員遞上水、餐牌,並表示用餐時限1.5小時,我地不嬲都唔係慢食嘅人,加上上菜夠快,足夠有餘。餐牌供應西餐為主,有意大利飯、意粉、冷盤、小食、全日早餐,主食有羊架、焗鱸魚、慢煮黑毛豬、燒春雞等,價錢中上,一律散點,豆過份量頗足,可以考慮share。另有甜品、飲料等,午市點左一份全日早餐、一份意粉、兩款小食,三個女仔足夠,人均消費約百五蚊。香炸雞翼 $58/4隻小食揀左雞翼,呢度嘅雞翼外皮好香脆,炸粉都唔算厚,係類係洋蔥圈嘅製法,雞翼大隻肉嫩,可惜略油

炸雞翼 $58/4隻
小食揀左雞翼,呢度嘅雞翼外皮好香脆,炸粉都唔算厚,係類係洋蔥圈嘅製法,雞翼大隻肉嫩,可惜略油,尤其是女仔,可能會好似同行朋友咁要起皮先食到。

甜蕃薯條 $58

即時炸起,份量頗多,炸到香脆,用上粗身蕃薯條,粉感不足,而帶蕃薯甜香,味道唔錯。
甜蕃薯條

青醬帶子扁意粉 $148
食物媲美西餐廳收費,勝在份量不少。扁意粉軟硬適中,掛滿青醬,加入少量彩椒煮成,幾香口,調味得宜,唔會太鹹。
面頭鋪上三粒帶子,亦有睇頭,仲幾爽口。
青醬帶子扁意粉

英式豪華早餐 $148
多數我唔算太餓,但又想乜都食少少嘅時候,就會點全日早餐。呢份幾豐富,裡面有德國腸、煙三文魚、炒滑蛋、煙肉、蕃茄、什菌、茄汁焗豆、多士。早餐擺般精美,適合打卡,味道亦合格有餘。多士焗到燶燶地,有蒜香。煙三文魚卷成花形,唔會太鹹,伴少少新鮮沙律菜食,正。
至於其他配料製作無難度,味道亦係預期之中。整體豐富,夠飽

英式豪華早餐

2018-09-15