餐廳: 慢理牆城
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
4天前 0 瀏覽
黑毛豬串燒$298有3大串,黑毛豬肉不是每粒都腍,有啲口感幾柴口,整體味道偏咸,反而蕃薯條最好食,夠甜又脆口。明太子蟹肉意粉$178意粉口感正常,但蟹肉食到幾次有蟹殼在蟹肉内,明太子醬汁偏咸。桂花鮮奶咖啡$50桂花味咖啡比較少地方有,所以見到有就會叫,有桂花香味,咖啡正常發揮。其實幾年前買過兩次外賣回家,都有食過呢兩款菜式覺得好好食,今次特登堂食,反而覺得質素差咗,比之前最大落差係味道好濃好咸🥹
黑毛豬串燒$298
明太子蟹肉意粉$178
桂花鮮奶咖啡$50
2024-03-15
2024-04-15 0 瀏覽
每人大概$250 但係超級飽 真係平時cafe既價錢 但係份量真係有1.5x 至 2x!我得三個人 叫左三個主菜 都有剩打包🥡🥢 如果唔係睇人介紹 真係唔知有呢間野 佢係油麻地砵蘭街既一間小型酒店既餐廳👀 整個體驗令我喜出望外 服務都好好👍🏻 餐廳整體設計都好有心 回顧指數真係100%😛明太子蟹肉扁意粉🦀 ($178) 蟹肉份量真係無吝嗇 同一球雪糕份量差唔多 真係每一啖意粉都可以配到蟹肉 蟹肉係偏絲 但呢個價錢 性價比已經係滿分💯 我無咩好挑剔!明太子醬好出 而且一份都唔會過熟!好推薦!🥳牛油果忌廉蟹肉意大利飯🥑 ($198) 意大利飯份量真係超級多 仲要有忌廉係超級飽🤰🏻意大利飯裡面都有少少洋蔥🧅同埋菇 令到個飯更加香 味道風出色!蟹肉同上面個麵一樣 份量都係非常多 而且配埋少少牛油果真係幾特別!慢落豬🐖 ($298) 慢煮西班牙冰花梅黑毛豬串燒 配甜蕃薯條🍟慢煮黑毛豬超級淋 絕對唔會太肥 但係有好juicy🤤 豬肉個醬汁酸酸甜甜 燒得有少少外脆內軟 份量真係好多 總共有三大串 真係每口淡淡肉!🤍 側邊仲有蕃薯條🍠 同埋少少沙拉菜解膩!味道:🤍🤍🤍🤍🤍/5 📍慢理牆城 (油麻地)地

餐廳整體設計都好有心 回顧指數真係100%😛

明太子蟹肉扁意粉🦀 ($178)
明太子醬好出 而且一份都唔會過熟!好推薦!🥳

牛油果忌廉蟹肉意大利飯🥑 ($198)
意大利飯份量真係超級多 仲要有忌廉係超級飽🤰🏻

慢落豬🐖 ($298)
慢煮西班牙冰花梅黑毛豬串燒 配甜蕃薯條🍟
慢煮黑毛豬超級淋 絕對唔會太肥 但係有好juicy🤤
豬肉個醬汁酸酸甜甜 燒得有少少外脆內軟
份量真係好多 總共有三大串 真係每口淡淡肉!🤍
側邊仲有蕃薯條🍠 同埋少少沙拉菜解膩!

味道:🤍🤍🤍🤍🤍/5

📍慢理牆城 (油麻地)
地址:油麻地砵蘭街28號M1酒店1樓
牛油果忌廉蟹肉意大利飯🥑
慢落豬
慢落豬
  • 明太子蟹肉意粉
  • 牛油果忌廉蟹肉意大利飯
  • 慢樂豬
之前一直book mark咗呢間餐廳好耐😍今次終於可以趁朋友生日嚟試試🤤呢間餐廳係位於酒店入面,比較隱蔽🙈但係一上到嚟餐廳,就俾佢嘅餐廳綠油油嘅大自然裝修surprise到‼️彷彿自己置身於森林當中🌳🅵🅾🅾🅳慢落豬 $288呢款招牌菜式係由慢煮西班牙冰花酸梅黑毛豬串燒再配搭番薯條而成,三串黑毛豬串燒都好大舊,肉質鮮嫩多汁,肥瘦均勻,好好食😍😍👍🏻明太子蟹肉意粉 $178意粉十分足料,每一啖都食到蟹籽同埋蟹肉,再配搭埋濃郁creamy嘅明太子醬汁,完全唔dry,啖啖滿足‼️南瓜帶子意大利飯 $168呢款意大利飯就略為普通,飯粒偏硬有口感,食得出少少南瓜味,但帶子食得出急凍味,略為扣分,個飯食到一半會有少少厭整體而言,餐廳環境舒適,食物質素頗佳,服務態度都好好,都會好主動問你有冇需要同幫你斟水,但略嫌價錢偏高,會喺特別節日再encore 試試其他菜式‼️

🅵🅾🅾🅳

慢落豬 $288

明太子蟹肉意粉 $178

南瓜帶子意大利飯 $168

2024-03-19 353 瀏覽
慢理牆城入到門口已經覺得成個地方都似森林🌳大自然感覺😻仲有好多小動物陪住你🙈打卡位有好多個,影相📸️都已經用咗大半小時😻🤣慢落豬(慢煮西班牙冰花酸梅黑毛豬串燒配甜蕃薯條)總共有三串黑毛豬配三色椒😻😋好食同埋勁嫩口感~食咗一串已經感覺到有少少飽,因為份量都唔少😍仲有薯條做配菜🙈食晒就一定好飽明太子蟹肉扁意粉 必食之選,蟹肉份量真係唔少撈埋成個麵嚟食真係食唔停口🤣打卡已經可以拎滿分🙈記得嚟到一定要叫!Come 芒,占士 好新鮮,好好玩🤣未試過食甜品可以咁特別,邊食邊玩🙈店員會教你一步步做一定要試 味道相當唔錯😍地點:慢理牆城 (油麻地)油麻地砵蘭街28號M1酒店1樓
慢理牆城

打卡位有好多個,影相📸️都已經用咗大半小時😻🤣

慢落豬(慢煮西班牙冰花酸梅黑毛豬串燒配甜蕃薯條)

Come 芒,占士

一定要試 味道相當唔錯😍

地點:慢理牆城 (油麻地)
油麻地砵蘭街28號M1酒店1樓
2024-03-02 482 瀏覽
嚟到這家餐廳,第一眼就被滿滿的童趣裝潢吸引,真係有種返咗童年嘅感覺🧸。首先,梳乎厘檯面擺佈得精緻得黎,仲有街外景色做陪襯,真係舒服得滯。飲品方面,藍藍地嘅蝶豆花檸檬水,唔單止好睇,飲落去清新得嚟有一點點花香喺口腔盤旋,開胃得很!白酒忌廉煮青口用料真係襯得切,啲青口肉厚,入口即溶,忌廉醬汁還帶點椒香,調味得宜,唔會搶咗青口嘅鮮味👌。至於明太子蟹肉意粉就真係貫徹到海鲜嘅新鮮同濃郁,肉質鮮甜,而且意粉吸收咗足夠醬汁,每一啖都夠味。豪華早餐就真係做得出心意,一盤繽紛營養均衡,視覺同味覺雙重享受,尤其係炒蛋,滑溜溜嘅口感,真係令人一試難忘。不過,稱得上驚喜嘅,當屬慢燒黑毛豬肉串,啲肉炭香四溢又保持咗肉汁,吃落去簡直是一種幸福滋味😋。綜合以上,真係一家返鄉下般温馨,又有驚喜嘅好地方!下次再嚟,梗係要試埋其他嘅特色菜式,因為光係睇個菜單,我都已經流晒口水啦!

❀┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈城中慢活主題餐廳✨令人興奮的明太子意粉平日晚上到訪了位於油麻地砵蘭街M1酒店的慢理牆城 之前已經bookmark過 終於去到😆一進店映入眼簾的是牆上有不少綠色植物及擺設 彷彿置身於森林之中🌟雖然酒店外沒有任何招牌 但晚上依然人氣旺盛 而且沒有限時用餐 很適合朋友聚餐呢┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜ 水牛芝士焗菠菜大啡菇 $108 (8/10)表面舖滿大量水牛芝士的大啡菇格外美味😋一咬芝士拉絲 菇菇烤得十分之juicy 配以菠菜蓉口感層次分明 伴碟有黑醋沙律 減少罪惡感𐂐 ⠜ 明太子蟹肉扁意粉 $178 (8.5/10)店內人氣item🤍明太子蟹肉像雪糕球一樣疊在意粉上面 澎湃又吸引眼球🤩份量好慷慨!扁意粉口感煙韌 掛滿醬汁好creamy 啖啖蟹肉實在滿足𐂐 ⠜ 尋日的羔羊 $328 (8.5/10)主菜有牛排 燒雞 羊架 我們選了後者~店員推薦5成熟 焦香的羊架保留了肉汁 肉質紮實 散發獨有的羊羶味😻配上清新薄荷醬 解膩之餘更添風味𐂐 ⠜ 《Come芒,占士》 $88 (8/10)上枱後店員會指導如何製作特飲 可以打卡可以玩又可以飲一舉三得 上層奶泡綿

城中慢活主題餐廳✨令人興奮的明太子意粉

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜ 水牛芝士焗菠菜大啡菇 $108 (8/10)
表面舖滿大量水牛芝士的大啡菇格外美味😋一咬芝士拉絲
菇菇烤得十分之juicy 配以菠菜蓉口感層次分明
伴碟有黑醋沙律 減少罪惡感

𐂐 ⠜ 明太子蟹肉扁意粉 $178 (8.5/10)
扁意粉口感煙韌 掛滿醬汁好creamy 啖啖蟹肉實在滿足
𐂐 ⠜ 尋日的羔羊 $328 (8.5/10)
配上清新薄荷醬 解膩之餘更添風味

𐂐 ⠜ 《Come芒,占士》 $88 (8/10)
上層奶泡綿密 下層是濃郁芒果汁
味道好香甜度適中
整體食物質素都比預期中美味 難怪人流旺盛 值得一讚是店員們非常親切有禮 服務到位 加分🫶🏻
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
今次終於記得book位去食❤️門外面已經有不少動物朋友陪我等位🐑今次好好彩,可以有醉熊同熊貓陪我食飯🥰🌟牆城小食拼盤配自家製蛋黄醬💰188(S)小食拼盤叫S size但已經好大份🤩拼盤有6款小食係入面,可以一次過品嘗不同滋味✨美式甜辣香脆雞翼,德國腸,脆炸薯條,甜蕃薯條,馬蘇里拉芝士條,三角流心芝士每樣都好好食❤️馬蘇里拉芝士條入面的芝士煙煙韌韌,有拉絲嘅效果🧀而三角流心芝士做到外脆內軟,熱辣辣嘅芝士會慢慢流出嚟,啱晒一眾芝士控😍 自家製蛋黃醬加入了濃郁黑松露🌟好惹味👍🏻👍🏻🦀牛油果忌廉蟹肉意大利飯💰198意大利飯軟硬度適中,忌廉包著每粒飯粒,味道濃郁,加上大大個蟹肉球擺喺正中間,配搭一層層嘅牛油果,可以將蟹肉同意大利飯攪勻,每一啖都充滿蟹肉嘅香味同口感🌼桂花蘋果蜜💰48蘋果本身酸酸甜甜,加入香氣清新的桂花,口感清新而且潤喉止渴,可以減低炸物帶來的油膩感👍🏻☕️桂花鮮奶咖啡💰50入口的一刻先帶來清新桂花香,咖啡的香氣亦隨之散發出來,加上鮮奶更帶來一種柔滑口感,多種層次體驗再配上靚靚拉花❤️連醉了的熊啤啤都想攞嚟飲🤫環境100分之餘,店員的服務態度可以媲美五星級酒店👏🏻再加上食物質素高,難怪這家
今次好好彩,可以有醉熊同熊貓陪我食飯🥰

牆城小食拼盤配自家製蛋黄醬(小)
🌟牆城小食拼盤配自家製蛋黄醬💰188(S)

🦀牛油果忌廉蟹肉意大利飯💰198

🌼桂花蘋果蜜
🌼桂花蘋果蜜💰48

☕️桂花鮮奶咖啡💰50

環境100分之餘,店員的服務態度可以媲美五星級酒店👏🏻再加上食物質素高,難怪這家店舖可以經常滿座👍🏻想relax的朋友一定要過來享受沉浸式森林餐廳體驗🌳
牆城小食拼盤配自家製蛋黄醬(小)
🌼桂花蘋果蜜
  • 牛油果忌廉蟹肉扁意粉
  • 牆城小食拼盤配自家製蛋黃醬
  • 桂花蘋果蜜
2024-02-23 326 瀏覽
餐廳環境好靚,以森林同得意動物做主題,餐廳周圍都放滿公仔,啱曬鐘意打卡嘅我哋🌿•明太子蟹肉意粉($178)明太子醬好creamy🫧加埋超多蟹肉同蟹籽✨每一口都勁滿足,配上彈牙嘅意粉,簡直係完美的搭配!•小食拼盤(S) ($188) (美式甜辣香脆雞翼,德國腸,脆炸薯條,甜番薯條,馬蘇里拉芝士條,三角流心芝士)我哋兩個人叫咗一份細嘅小食盤,點知都好大盤!美式甜辣香脆雞翼,顏色好吸引,好juicy,醬汁煮得唔會好辣,酸酸甜甜好開胃。炸物方面,全部都酥脆可口,配上黑松露醬,絕對唔可以錯過!•白酒忌廉煮青口($108)忌廉汁香滑唔膩,加埋淡淡嘅酒香味,青口新鮮!

•明太子蟹肉意粉($178)

•白酒忌廉煮青口($108)
忌廉汁香滑唔膩,加埋淡淡嘅酒香味,青口新鮮!
2024-02-19 284 瀏覽
🌳以前已經同朋友黎過呢間油麻地人氣餐廳廳,餐廳佈置成森林系,木格仔打卡牆上面放左唔同動物擺設,綠油油嘅環境令人好舒服。仲有d位置放左大大動物公仔,好想坐動物公仔一齊坐一坐低店員就會放低兩杯藍色嘅碟豆花茶,店員都會好密咁一直幫忙加茶🐚白酒忌廉煮藍青口 $108餐廳嘅擺碟都好有心思,白酒排列得整齊。白酒忌廉味香濃,個汁好食到我都聽到隔離格問有冇包可以order🍟黑松露芝士焗焗墨西哥辣椒薯條 $108用一個好深嘅錫紙兜裝住,份量超多。薯條面鋪滿芝士和黑松露,一上菜黑松露香味撲鼻而來。🍝明太子蟹肉扁意粉 $178呢個都係每枱必點item, 明太子同蟹肉足足有兩個小雪糕球疊起。拌勻後意粉掛滿蟹肉,明太子醬好creamy🍹Come 芒 ,占士 $88慢理牆城嘅特飲,係芒果牛奶,有得飲有得打卡仲有得玩,店員會教係先用匙羹飲少少奶泡, 再慢慢倒入杯食嘅芒果汁,奶泡會漸漸升起,超級可愛,值得一試。要讚一下店員嘅服務同態度都出色,會用心講解餐牌同食物。

🐚白酒忌廉煮藍青口 $108
白酒忌廉煮藍青口

🍟黑松露芝士焗焗墨西哥辣椒薯條 $108

🍝明太子蟹肉扁意粉 $178

🍹Come 芒 ,占士 $88
Come 芒 ,占士

要讚一下店員嘅服務同態度都出色,會用心講解餐牌同食物。
白酒忌廉煮藍青口
Come 芒 ,占士
呢間餐廳以森林為主題🌲,一入到餐廳仿似置身於綠洲🌵,被周圍嘅原木同綠色植物包圍住,仲有多款可愛嘅動物公仔同擺設🐖🐏🦓🦒,見到隔離枱有隻大熊貓公仔坐喺度陪食🐼,非常可愛😆!呢度仲用咗蝶豆花水代替水,俾人一種夢幻嘅感覺💜。白酒忌廉煮藍青口 $108每隻青口肉都大粒飽滿,充滿鮮味,白酒忌廉浸入青口肉入面,口感creamy鮮嫩😋。慢落豬(慢煮西班牙冰花酸梅黑毛豬串燒配甜蕃薯條) $298有三大串黑毛豬串燒 ,用咗三色椒做隔間,吸收哂豬肉嘅肉汁💦。黑毛豬肉質軟嫩而且肥瘦適中🐷,容易咬開,好juicy。伴碟嘅蕃薯條炸到外脆內軟,香甜嘅蕃薯味🍠,食完好飽肚。仲有沙律菜配黑醋汁🥗,口感新鮮爽脆。美式甜辣香脆雞翼4隻 $68雞翼炸皮薄身香脆,做得好好👏🏻!美式甜辣醬包住雞翼,味道酸甜開胃。咬落雞翼到有外脆內嫩感,炸完都鎖住到肉汁,推介雞翼必叫😍!📍 慢理牆城 (油麻地)油麻地砵蘭街28號M1酒店1樓

白酒忌廉煮藍青口 $108

慢落豬(慢煮西班牙冰花酸梅黑毛豬串燒配甜蕃薯條) $298

美式甜辣香脆雞翼4隻 $68

📍 慢理牆城 (油麻地)
油麻地砵蘭街28號M1酒店1樓
2024-02-07
2024-02-15 177 瀏覽
今日去咗一間位於油麻地m1酒店入邊嘅Cafe食飯,估唔到佢哋唔單止環境唔錯之餘,食物嘅質素亦都非常之好,尤其是係佢哋嘅蟹肉飯,蟹肉比得非常之足料非常滿足。🐷牛油果蟹肉飯滿滿嘅一球蟹肉加埋棉密醇厚嘅牛油果同埋芝士非常之夾,意大利飯口感煮得啱啱好,creamy得來亦都唔會覺得太漏,幾香洋蔥嘅味道。🐷明太子蟹肉意粉蟹肉依然都係俾得非常之有誠意滿滿一大球,蟹籽嘅份量亦都非常之多,意粉好香明太子嘅香味,加埋蟹籽同埋蟹肉口感同埋味道都非常之好,每一啖都食得好滿足!慢理牆城📍油麻地砵蘭街28號M1酒店1樓

🐷牛油果蟹肉飯

🐷明太子蟹肉意粉

慢理牆城
📍油麻地砵蘭街28號M1酒店1樓

位於油麻地嘅 Wall Is Eat 慢理牆城,以木質為主題以及滿滿植物嘅用餐環境彷彿就喺森林入面🌿餐廳內嘅佈置令人賞心悅目,店內各個角落都好好影,眼見不少動物擺設及公仔,係個用餐傾計嘅好地方👀翻開菜單,餐點選擇好多樣化同豐富~由全日早餐、意粉、意大利飯、到扒類、小食同甜品應有盡有😆每道菜都好有美感地去擺盤或裝飾,而且每一款嘅份量都好大!以為只有外觀靚?非也!食落都好有驚喜👍🏻明太子蟹肉扁意粉粉色系意粉,見到就覺得好浪漫💖粉紅色意粉堆疊住滿滿蟹肉及蟹籽(蟹肉+明太子係鮮味嘅較量💪🏻)topping放嘅蟹肉毫不吝嗇,撈勻之後蟹肉嘅存在感依然好高,而且每一啖都感受到魚子爆開。明太子醬又香又濃,滿嘴都係奶香綿密嘅感覺,加上醬汁嘅份量啱啱好✔️食到最後每條扁意粉都仲會掛住醬汁,相信無乜人可以拒絕呢碟又靚又好食嘅意粉✨水牛芝士菠菜焗大啡菇一刀切落去有滿滿汁水💧大啡菇圓潤飽滿,非常厚肉,切嘅時候有種切緊牛扒咁嘅錯覺!入口先有水牛芝士嘅焦香,然後濃濃嘅菇味爆發開,加入菠菜後化身更華麗嘅美味✔️ 伴碟嘅沙律菜都好有驚喜,令人耳目一新!其實要令沙律菜好食,調味料嘅部分係重要嘅一環,我鍾意個汁唔係普通黑醋咁只

水牛芝士菠菜焗大啡菇
一刀切落去有滿滿汁水💧大啡菇圓潤飽滿,非常厚肉,切嘅時候有種切緊牛扒咁嘅錯覺!入口先有水牛芝士嘅焦香,然後濃濃嘅菇味爆發開,加入菠菜後化身更華麗嘅美味✔️ 伴碟嘅沙律菜都好有驚喜,令人耳目一新!其實要令沙律菜好食,調味料嘅部分係重要嘅一環,我鍾意個汁唔係普通黑醋咁只有酸味,呢款沙律汁食落去仲有少少甜味,入口非常smooth,唔會太過刺激!清爽嘅口感拋去一切熱量脂肪嘅壓力,可以繼續大快朵頤了😚
美式甜辣香脆雞翼
好大隻嘅雞翼!比起平時食嘅雞翼大1.5-2倍😱醬汁甜甜地唔會好辣,即使甜辣醬包裹住成件炸雞翼,但係表皮仍然保持到香脆感覺,仲帶點胡椒香,而且雞翼keep到肉汁,愈食愈開胃💕
熱桂花蘋果蜜🍎
飯後飲返一杯靚茶☕能為完美一餐更添色彩,桂花同蘋果果然係最佳拍檔,清潤之餘帶有優雅嘅桂花香氣👀
桂花鮮奶咖啡
粒粒桂花月懸浮喺幻細泡沫上!於絲滑嘅鮮奶咖啡中注入桂花嘅回甘香,好有驚喜,桂花清雅嘅香氣同鮮奶咖啡互相襯出彼此嘅特殊風味👏

朋友仲留意到店內仲放有好多特色風味嘅調味料,證明店家好著重調味料嘅運用🙆🏻‍♀️菜式同調味料嘅搭配能夠呈現出千變萬化嘅美味,有機會要嚟試埋其他菜式😚
2024-02-10 181 瀏覽
▫️慢落豬 (漫煮西班牙𣲙花酸梅黑毛豬串燒配甜蕃薯薯)份量好足! 有3大串黑毛豬串仲要每粒都好厚身,黑毛豬經慢煮過再燒,口感軟腍唔煙靭,咬落多汁🥹以酸梅燒汁調味,酸酸甜甜咁,惹味得嚟平衡返肉嘅油膩感~伴碟仲有甜醋沙律菜同炸厚切甜蕃薯條,又脆又好香甜🤤 ▫️牛油果蟹肉意粉個意粉又係非常足料,上面有大大個蟹肉波同牛油果,下面就鋪滿香濃嘅芝土片😆扁意粉煮得硬度啱啱好,煙煙靭靭之餘唔會太淋。牛油果嘅熟度又係啱啱好,食落好似奶油咁滑,好香!將牛油果、蟹肉球同芝士撈埋意粉一齊食,味道同口感都好夾,唯獨係調味偏淡同甜,如果多返少少咸香就perfect🥰
▫️慢落豬 (漫煮西班牙𣲙花酸梅黑毛豬串燒配甜蕃薯薯)

▫️牛油果蟹肉意粉
2024-02-04 226 瀏覽
餐廳位於油麻地M1酒店,裏面佈置以森林做主題,入面有好多動物擺設,staff親切有禮👍🏻慢落豬 (慢煮西班牙冰花酸梅黑毛豬串燒配甜蕃薯條)$298黑毛豬肥瘦適中,肉質軟嫩😋唔會韌,肉汁好juicy😍串燒中間仲有三色椒,可以中和到肉嘅油膩度👍🏻旁邊嘅蕃薯條外脆內軟,新鮮嘅沙律菜配埋黑醋汁,幾開胃😋尋日的羔羊(香煎澳洲法式小羊架配脆薯條)$328羊架叫咗7成熟,肉質軟嫩😍羊肉味幾濃😋旁邊嘅薯條外脆內軟,新鮮嘅沙律菜配埋黑醋汁,😋可以中和到肉嘅油膩度👍🏻煙三文魚流心蛋大啡菇$108大啡菇上面釀滿煙三文魚,煙三文魚份量好足😍成件切開會有流心蛋流出😋

慢落豬 (慢煮西班牙冰花酸梅黑毛豬串燒配甜蕃薯條)$298

尋日的羔羊(香煎澳洲法式小羊架配脆薯條)$328

煙三文魚流心蛋大啡菇$108
2024-01-12
  • 慢落豬
  • 尋日的羔羊
2024-01-31 272 瀏覽
和閨蜜吃飯當然選擇一家特別好看的餐廳順便打卡啦!😎😎這家餐廳氛圍感十足,地點就在油麻地M1酒店1樓。店內裝修很精緻,有一面綠植墻,不同的角落也放置了一些動物的公仔!座位也特別寬敞,很適合聊天。美式甜辣香脆🍗雞翼4隻 💰68這個雞翼味道很好!甜辣醬的味道剛剛好,大酸大甜,😝而且雞翼都是腌好的,配上甜辣汁更加好!就是有點熱氣,旁邊還陪上了沙律菜和黑醋汁,搭配得剛剛好~🥑牛油果忌廉蟹肉扁意粉 💰198上菜的時候特別驚艷!有一個大大的蟹肉球和牛油果切片圍繞著,是真正的蟹🦀肉,還能看到蟹殼~混合著意粉和忌廉汁,搭配不錯,但汁水比較少,要趁熱吃!🍝黑松露野菌扁意粉 💰168這個意粉的軟硬度剛好,汁比較多,和黑松露,菌搭配一起,但個人覺得偏甜了一點,總體還是不錯的😊

美式甜辣香脆🍗雞翼4隻 💰68

🥑牛油果忌廉蟹肉扁意粉 💰198