2018-04-15 241 瀏覽
之前因為charcoal latte好受歡迎嘅一間餐廳,上星期有朋友去過都推薦我去而且聽聞佢哋好快會轉Menu所以如果想食就要快d去啦琴日終於約咗frd去11點鐘去到即刻有位 好彩早左去12點鐘左右已經冇晒位要喺出邊排成間鋪頭裝修好小清新風格而且有啲細節位同擺設好得意D friend見到都係咁影相打卡佢成日個Menu都係一樣嘅但係熟食就要11點半之後先會有四個人總共叫咗四樣嘢分別係藜麥素沙律,  Avocado toast, Baby spinach egg Benedict同埋一直好想試嘅南瓜蟹肉risotto首先嚟咗個avocado toastSize比想像中大兩個人都足夠share牛油果都夠熟 炒蛋就好滑而且唔會過老但係唯一一樣美中不足就係個牛油果醬同埋啲蛋汁搞到塊包林晒 稍嫌唔夠脆跟住嚟咗個egg Benedict分量又係比想像中大一放低即刻聞到一陣好香好香嘅芝士味個醬汁應該有落到少少芝士去煮真係好香兩隻poached egg比個sauce擒住晒一切開非常之流心仲要兩隻都一樣咁流心真係煮到時間啱啱好但係同之前一樣塊面包一早就林晒跟住就係個沙律有菠菜葉粟米青瓜蕃茄仔同埋藜麥個汁就

而且聽聞佢哋好快會轉Menu所以如果想食就要快d去啦

趁熱食仲有少少拉絲嘅效果

入口非常creamy

感覺上啲蟹肉嘅份量仲多過南瓜真係完全唔孤寒
Pumpkin Crabmeat Risotto

成餐飯最好食真係呢個意大利飯第二呢就係egg Benedict

其實仲想試佢個燒粟米呀薯條同埋雜菌但係食咗四樣嘢已經夠飽啦

所以都係等下次佢轉左新Menu有機會再試

le呢間餐廳應該會係我近期會成日去嘅一個地方

雖然地方細細預咗要等位但係嘢食嘅質素同埋服務方面真係非常之好

好似好耐都冇試過喺d咁細間嘅餐廳食嗰啲咁高質素嘅嘢食
2018-04-14