2022-04-26 107 瀏覽
平時荔枝角工廠區工作繁忙,鬧市區人多車多,今日難得疫情放寬約左好耐無見嘅朋友食午飯,就去左食西式私房菜,諗住靜少少可以傾吓偈☺️款式選擇都幾多👍🏿我地點左兩個主菜開心Share,前菜分別叫左雜菌湯🍲及薩拉米西班牙火腿片配甜茴香沙律🥗。手作燕麥餐包健康之選配上雜菌湯,而且麵包面烤得夠香金黄色。另外西班牙火腿片配上茴香沙律酸酸甜甜好開胃。第一道主菜係地中海風味紙包澳洲盲曹魚,盲曹魚🐟本身焗住吸左醬汁精華好入味,而且魚肉好滑醬汁鮮甜,再加少少檸檬汁🍋配搭,令味道更上一層樓。第二道主菜係意式米蘭炸豬扒🐷,光聽名都已經夠特別,豬扒厚切肉質滑嫩,炸身外皮鎖住肉肉,而且炸皮夠薄身剛剛好不會覺得好熱氣。😋最後還有甜品🍮Mousse 檸檬撻,面係一層厚厚軟身Mousse,下層就係檸檬cream好清甜,撻皮就較為硬身,飯口甜品大滿足😋都確實喜歡這間不一樣的西餐廳🫰🏿

餐包
雜菌湯