餐廳: 小魚兒 (金馬大廈)
資訊:

2021-07-28 151 瀏覽
之前經過見到呢度居然有烤魚食👀 即刻急不及待約埋朋友過嚟過吓口癮呀!😆呢度係用QR Code 落單嘅,好方便🙆🏻‍♀️ 食物方面除咗必食嘅烤魚之外仲有雞煲、配菜、小食、甜品等!我哋兩個人都係雀仔胃,所以就咁叫咗條烤魚食🤭❤️ 爆醬鳳梨香滑豆花-海鱸魚 $298叫法非常簡單,有四款魚唔同價錢揀,然後揀口味、辣度同麻度,我哋就揀咗小辣同bb麻😙 海鱸魚主要都係大骨,有少少刺,對於唔太識𦧲骨嘅我都無乜難度!🙆🏻‍♀️ 而且魚肉厚實,啖啖肉,又唔會食到魚腥同泥味!👌🏻湯底揀咗小辣所以第一啖都接受到,但慢慢就開始嚟料🤭 好彩叫咗我最愛嘅可樂解吓辣🤣另外,呢個湯底跟嘅配菜就唔少得鳳梨🍍同滑豆腐啦!仲有少量青瓜、木耳、芫荽、芽菜同寬粉。值得一提嘅係寬粉吸哂啲汁又煙韌,而鳳梨食落甜酸辣三種味配搭都幾特別👀餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)我哋12點嚟,我以為得我哋咁癲食lunch都食烤魚🤣 點知都幾多人食!食食吓餐廳都滿咗七成,我估夜晚都係book 定位好啲喇!😎
呢度係用QR Code 落單嘅,好方便🙆🏻‍♀️

❤️ 爆醬鳳梨香滑豆花-海鱸魚 $298
滑豆腐
而且魚肉厚實,啖啖肉,又唔會食到魚腥同泥味!👌🏻
另外,呢個湯底跟嘅配菜就唔少得鳳梨🍍同滑豆腐啦!
爆醬鳳梨香滑豆花-海鱸魚
仲有少量青瓜、木耳、芫荽、芽菜同寬粉。
爆醬鳳梨香滑豆花-海鱸魚

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
寬粉
海鱸魚
2021-07-10
$172.2 (午餐)