2018-11-21 806 瀏覽
入百貨公司血拼前先食個下午茶,揀咗間樓上Cafe relax 吓。一入去就見到有個地台舖咗草皮放咗幾張茶机,大部分坐地台的人也瘋狂影相。牆上掛著得多用紙砌成的動物頭象,很可愛。 因怕坐得耐屈著腳,我還是揀正常高度坐位。 但枱也是很漂亮,隔著一塊玻璃的枱上有“森林和原野”,好有心思。 餐點方面,點了烤雞芝士墨西哥夾餅和鮮茄蓉肉丸意大利麵。 兩樣野上餐時都熱辣辣。 墨西哥夾餅有配少少沙律菜配蜜糖芥茉醬,好夾。 夾餅內的餡料唔多唔少剛剛好,讚哦~意大利麵那道菜我就不太喜歡。麵是扁身的,麵質不錯。 不過調出來的蕃茄味比較淡,另外肉丸唔夠鬆,又咸咗少少咁。。。飲品就點了茶-“和茗” 同咖啡。和茗 - 有隻小松鼠樣子的茶葉盒掛著,配上透明玻璃杯,又簡潔又萌。 無論用鼻子或舌頭品嘗也感覺到“舒緩”的味道,我鍾意

,好有心思。

烤雞芝士墨西哥夾餅

鮮茄肉丸意大利麵

飲品就點了茶-“和茗” 同咖啡。

和茗

2018-11-18