2023-08-13 469 瀏覽
📍蘇山雞飯呢間開業一年有多既新加坡菜係區內人氣之選!海南雞飯係店內既皇牌~基本上每枱客都會叫黎食😝裝修設計好有氣派,燈光照明💡🐤招牌海南雞飯 $85雞肉嫩滑富肉香,好juicy🤤食落唔鞋口~仲配埋3種醬汁,試完曬之後最推薦蘸香料泰式醬(中間果醬),酸酸酸酸幾惹味!食海南雞配油飯絕對係perfect match! 雖然好肥膩,但真係好好食!個餐仲配埋湯冬瓜湯,一解油膩感~🐽海南豬扒叻沙摻摻 $70豬扒肉質鮮嫩,炸完之後都保留到肉汁,亦都食得出有用調味處理過,每一啖都好入味;叻沙湯濃郁亦香辣,裡面有豐富既椰漿、香料同辣椒🌶️,刺激味蕾嘅體驗🥳🍢夜市沙嗲(6枝)(✨小食半價$54)分別係雞肉同牛肉兩款肉類~串燒燒得幾香,外層仲有少少焦脆嘅感覺,亦都好入味!幾推薦佢個沙嗲醬👍🏻甜甜辣辣,好濃郁,亦都食到啲花生粒,越食越開胃!小食拼盤 (✨小食半價$49)小食款式相當豐富:有豬肉串、泰式魚餅、Susan雞翼雞鎚🍗同脆炸鳳尾蝦春卷,一次過試晒咁多種小食🤤啱晒我呢啲乜都想試嘅人😙表示滿足🈵️覺得豬肉串咬落好有肉汁,豬肉幾有咬口!而Susan雞翼雞鎚由用調味料醃製過,食落幾入味~😍🦖恐龍美綠 $18呢杯用
📍蘇山雞飯

🐤招牌海南雞飯 $85

海南豬扒叻沙摻摻

🐽海南豬扒叻沙摻摻 $70

夜市沙哆
夜市沙嗲

🍢夜市沙嗲(6枝)(✨小食半價$54)

小食拼盤

小食拼盤 (✨小食半價$49)

恐龍美綠

🦖恐龍美綠 $18
呢杯用左極大量嘅美綠粉去冲,邪惡感十足!味道啱啱好,唔會覺得太甜~仲用咗把遮仔去裝飾,幾有夏日風情😙

✨仲有其他必點推介菜👍🏻:
👉🏻🌟新加坡白胡椒肉骨茶🍲
👉🏻🌟鮮油咖央多士🍞(新推出 - 班蘭咖吔椰絲軟包🥥)
👉🏻🌟檳城黑豉油叉燒飯🐖🍚
👉🏻🌟福建蝦麵🦐🍜

⭐️好味指數: 8/10

📍蘇山雞飯 (太子)
太子彌敦道759-761號藍馬之城地下2-3號舖

#太子 #蘇山雞飯 #海南雞 #沙嗲 #咖央多士