2021-07-01 134 瀏覽
今日黎到銅鑼灣一間食泰國🇹🇭菜嘅樓上餐廳มิลู่ไทย Milu Thai,colourful 嘅環境配合正宗泰式美食,上菜很有效率,碟碟都熱辣辣送上,感覺好似回到曼谷嘅食店咁,仲要高CP值,非常滿意👏🏻👏🏻👏🏻👧🏻Caca今次食乜野?🥢🔥火山排骨-泰國網紅菜式,呢個排骨真係比想像中大個,係二至四人份,用手撕下食下,感覺好原始,肉質嫩滑,味美香口。🥢泰式串燒半打-有豬肉、牛肉、雞肉,每串都幾大串架,肉質剛剛好,配沙嗲醬一流。🥢泰式青咖哩燒羊架-呢個係超推,肉質嫩滑,肥瘦適中,食落香口帶少油份,太好味喇,單吃也好味😋連咖哩都差啲忘記左點!🥢飛天椰菜苗-泰式飛天煮法,辣辣地好惹味!🥢蝦醬炒飯-飯都咁好食😱尤其是旁邊蛋同臘腸加埋💯🍹椰青 and 椰汁冰-邊食邊飲,清甜又爽快!

👧🏻Caca今次食乜野?
🥢飛天椰菜苗-泰式飛天煮法,辣辣地好惹味!
🥢蝦醬炒飯-飯都咁好食😱尤其是旁邊蛋同臘腸加埋💯
🍹椰青 and 椰汁冰-邊食邊飲,清甜又爽快!
火山排骨
泰式串燒