2021-05-22 1089 瀏覽
最近去上環開工,公司樓下就係超多餐廳嘅信德中心,不過今次介紹嘅係一間好隱秘嘅鋪頭信德中心西座3樓有個隱秘的小Corner,入面有一大堆賣野食的小店,而呢間正正係其中一間佢收銀同堂食係分開左兩個鋪位,order完比完錢就可以拎住牌仔去斜對面嘅堂食鋪位坐低,等店員哥哥送餐過黎啦~🍜日式鰻魚豚骨湯拉麵+飲品($47)日式拉麵有4款餸同4款湯底可以揀,我揀左鰻魚配豚骨湯,原本expect呢個價錢塊鰻魚肯定少得可憐,到出乎預料地!鰻魚有3塊,而且每塊size都唔細,食得好滿足🤤🤤🤤拉麵同湯底都係正常quality,跟餐飲品有凍熱可選,凍飲係罐裝飲品,熱飲係佢地自家製的茶,凍飲選擇都唔少,所以我最後揀左荔枝紅茶,係道地brand的整體以cp值黎講真係好高,味道幾好,不過分量對於男仔黎講可能會偏少,我食完覺得夠飽,但同事未夠6點已經話肚餓

🍜日式鰻魚豚骨湯拉麵+飲品($47)
鰻魚有3塊,而且每塊size都唔細,食得好滿足🤤🤤🤤

2021-05-18