2024-04-16 9 瀏覽
-MG Cafe🍽️-6 Course Set Dinner $368/👤以係觀塘海濱公園隔離都算平了因為餐廳環境同裝修係好chill可以慢慢享受傾下計咁😉-餐前小點 魷魚撻/皮蛋撻你點會估到西餐會有皮蛋撻連餐前小食都咁特別!-前菜 漬北海道帶子刺身海膽三文魚子蘋果泡沫/奧斯迦鱘魚子醬牛肉韃韃芝士泡沫前菜已經好有驚喜😍帶子刺身好鮮甜加埋蘋果泡沫味好特別係未食過既配搭!牛肉Tata用左魚子醬配勁高級🥹不過呢個芝士味好重食得多有少少膩-餐湯 榛子烤花菜濃湯本身諗緊棒子咁怪到抵會甜定咸原來只係灑左棒子粒🤣但個椰菜花濃勁濃好好味👍太細碗唔夠喉🤣-Pasta 鮮蜆車厘茄撒丁尼亞珍珠麵/傳統豬肉醬手造撤丁小麵疙瘩第一次見珍珠麵好搞笑個口感好掛汁😋另一款小麵疙瘩都好好味佢好似貝殼粉但就再煙韌d😌唔洗擔心佢pasta好大份會食唔落主菜因為佢每樣份量調得岩岩好!-Main 招牌燒三黃雞金華火腿雞原汁/美國安格斯牛柳羊肚菌汁本身覺得西餐有金華火腿汁覺得咁搞笑就試下!冇揀錯佢個三黃雞外皮煎到勁脆超香雞味😍牛柳7成熟剛好肉質仲好嫩又juicy個羊肚菌汁都好香😌-甜品食西餐一定會想食蛋糕做結尾就算幾飽🤣佢個朱古力
MG Cafe🍽️

餐前小點 魷魚撻/皮蛋撻
你點會估到西餐會有皮蛋撻連餐前小食都咁特別!

餐湯 榛子烤花菜濃湯

甜品
食西餐一定會想食蛋糕做結尾就算幾飽🤣佢個朱古力蛋糕唔會好甜好味道👅
飲品
夜晚唔想飲咖啡可以揀Honey Lime酸酸甜甜好解膩👍
🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅
📍地址: 觀塘海濱道133號萬兆豐中心地下2號舖
#foodieluveat
#foodisluveat_hk
#foodieluveat_觀塘
#foodieluveat_西餐
#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #西餐 #cafe #觀塘 #打卡cafe #法式cafe #觀塘海濱 #finedining #6courses #chill #bar