每次週末經過呢間餐廳都見到爆多人,今次揀個平日嚟試吓究竟有冇咁正😂我入坐時先6:30pm, 比較少人,去到7點餐廳開始喺咁入客😂餐廳環境好有mood,綠色+金色歐陸式裝修好有格調,好適合情侶嚟dinner💝前菜送咗個麵包,個醬係蒜蓉mix cream味,酸酸地又creamy超級好食,高質👍🏻🤎南瓜忌廉湯 (每日餐湯)好濃郁嘅南瓜味,但唔會好滯,feel到佢嘅真材實料,朋友都話好飲👍🏻🧡新鮮活藍青口伴意大利軟包 $188完全喜出望外,青口十分嫩口多汁,少數餐廳可以食到咁新鮮的青口(多數都食到硬地有急凍feel)。忌廉汁落咗好多香草提味,味道豐富非常香口,點蒜蓉包好match👍🏻🧡黑松露卡邦尼長通粉 $158呢個忌廉味非常濃郁,加上香草都好香口。Topping有少少脆脆地嘅蘑菇,幾得意😂整體來講都好食👍🏻🧡德國香鹹豬水配薯仔沙律 $268豬手超級大份,以份量來講都好抵食。豬皮脆卜卜👍🏻不過豬肉同忌廉芥末醬比較淡。🧡鴛鴦+偽鴛鴦 $58/per drink ($38跟餐)我同朋友個點左一杯鴛鴦同偽鴛鴦,偽鴛鴦就係朱古力加咖啡😂上菜時咖啡以冰粒狀出現,幾得意😍杯嘢一開始飲落去喺甜既,隨着冰粒慢

南瓜忌廉湯

🤎南瓜忌廉湯 (每日餐湯)

新鮮活藍青口伴意大利軟包

🧡新鮮活藍青口伴意大利軟包 $188

黑松露卡邦尼長通粉

🧡黑松露卡邦尼長通粉 $158
整體來講都好食👍🏻

德國香鹹豬水配薯仔沙律

🧡德國香鹹豬水配薯仔沙律 $268
豬手超級大份,以份量來講都好抵食。
豬皮脆卜卜👍🏻不過豬肉同忌廉芥末醬比較淡。

鴛鴦(左) 偽鴛鴦(右)
鴛鴦(左) 偽鴛鴦(右)

🧡鴛鴦+偽鴛鴦 $58/per drink ($38跟餐)
我同朋友個點左一杯鴛鴦同偽鴛鴦,偽鴛鴦就係朱古力加咖啡😂

上菜時咖啡以冰粒狀出現,幾得意😍杯嘢一開始飲落去喺甜既,隨着冰粒慢慢溶化,會越飲越苦,但因為mix左朱古力,所以唔會太苦澀👍🏻

🤎環境
餐廳環境好舒服浪漫有格調,好適合情侶dinner。

🧡性價比
我同朋友兩個人叫左1前菜+2主菜+2杯飲品,埋單~$800左右。食物質素高水準同份量都大,性價比都高,會再返嚟食👍🏻
2021-07-28
南瓜忌廉湯