2019-01-04 114 瀏覽
星期日同媽子荃新天地行街,找個地方醫醫肚。行經馬莎見到the Base Nature,整個裝潢都好吸引,以大自然環境做主題,木系餐桌坐椅,啞色餐具,Green wall做埋餐廳招牌,好eye catching。時間尚早,好快被安排入座,每卡坐位上有已準備detox水,好正,好fresh 感覺。熱愛all day breakfast 的我,想也不也就order佢地Full day breakfast($108)。配有十多種款式,款款味道新鮮,當中炸素蟹餅、63度溫泉蛋及自家食西柚沙田柚沙律最為欣賞。炸物唔油膩,西柚汁又唔會酸,味道剛好!Brunch Menu 配有餐飲,另加$5配一杯雲呢拿Latte,好靚的拉花,Latta調得好好味,唔會被vanilla 搶走味。

Full  day  breakfast

Vanlia  Latte