2020-05-27 2287 瀏覽
又一間旺角一帶好味舒服既黃店!今日晚上喺太子附近買嘢,於是搵個地方落腳食飯。我哋理大比較多酒吧,但係行過一條街就發現有間好靚嘅餐廳,叫做Hami Harmony, 仲要係黃店嚟㗎,梗係即刻入去食~餐廳環境好多花,仲有啲畫,啲枱面仲有啲瓷磚咁樣,我覺得個環境好靚~真係都幾多選擇,二人餐都好吸引,今次我哋就叫咗個黑松露意大利飯仲有櫻花蝦意大利粉,仲叫咗個忌廉煮青口做前菜,仲有兩杯嘢飲。首先嚟嘅係黑松露醬忌廉意大利飯,勁!好!味!應該係我喺香港試過數一數二咁好味嘅黑松露意大利飯,呢隻味真係未到好立體,所有調味都啱啱好,非常惹味,米粒嘅質地都好啱心水,非常推薦!隻帶子都好大隻,好味!櫻花蝦意大利麵其實佢係餐枱上面叫蝦米意大利麵,因為覺得呢個配搭好特別,於是就叫咗黎試吓。第一下有啲驚訝,因為唔係好似意大利麵,食落都真係唔似,口感比較硬,不過只要你唔當佢係意粉咁樣食嘅話,其實就冇咩問題。呢碟嘅調味都好出色,鹹鹹地有少少胡椒既辣辣地,雖然我鍾意另一碟多啲,但係呢碟都幾惹味~嘢飲都幾驚喜,因為我呢杯朱古力唔係就咁用粉沖出嚟,佢係有寫明係法國嘅朱古力豆,飲落相信係即磨,真係感覺到陣朱古力豆嘅香味,呢款朱
又一間旺角一帶好味舒服既黃店!

嘢飲都幾驚喜,因為我呢杯朱古力唔係就咁用粉沖出嚟,佢係有寫明係法國嘅朱古力豆,飲落相信係即磨,真係感覺到陣朱古力豆嘅香味,呢款朱古力豆係帶啲酸味嘅,唔似平時飲開嘅朱古力咁樣主要係甜味,味道都幾特別,鍾意食黑朱古力既會鐘意~

杯咖啡都幾好味,我平時唔飲咖啡嘅,但係呢杯hazelnut latte飲落好似咖啡糖嘅味,好易入口~

個白酒忌廉煮青口都好好味,啲青口好滑好軟身,絕對唔係鞋sapsap果種,個調味都非常出色,有少少嘅酒味吊起個味,食極唔停,好好味!

呢餐加埋食左$500左右,又飽又滿足嘅一餐!
  • 白酒忌廉煮青口