餐廳: 麵賜園
資訊:

2023-01-18 57 瀏覽
呢間又係一間bookmark咗好耐嘅餐廳❣️因為有我哋最鐘意嘅麵食同籠仔飯而且睇落多花款得嚟又夠健康最估唔到係竟然有埋本地烘焙高海拔咖啡咁有特色嘅餐廳 一定要搵機會試下佢哋啦❣️******************************食物s:🍗黃金雞翼 ($25) 其實即係邪惡嘅咸蛋黃雞翼雞翼新鮮炸起 夠晒熱辣辣特別嘅係佢哋嘅雞翼加咗白蔥啖啖蛋黃香味 再加埋蔥嘅香味 食落特別香口惹味🤤認真係色香味俱全嘅一道小食💕🥬蟲草花浸娃娃菜 ($38) 面上有蟲草花同枸杞子一睇就知好養生 冇味精🤗 娃娃菜夠鮮嫩 每條都索晒湯汁 🍚籠仔五花腩蒸飯 ($78) 五花腩肥瘦均勻 調味啱啱好我哋叫左多蔥 所以有好多蔥白將爽口嘅蔥白連同軟腍五花腩一齊放入口果種層次感簡直係衝激我嘅味蕾😈食籠仔飯最緊要係咩?係個飯呀!呢度最值得讚嘅地方係飯粒夠乾爽又煙韌 荷葉嘅天然清香味滲入惹味嘅飯當中而且用蒸嘅方式不但令飯汁緊緊地鎖住成個飯亦唔會好濕好油 好高質❣️飯既份量超多 男仔食都夠晒飽🍜補一補海鮮湯麵 ($98) 好適合都市人嘅湯麵🫶🏻一般出面嘅湯都會較油膩但呢度嘅補一補海鮮湯係冇油可以飲晒💕湯底清清哋甜甜哋 入口感覺
呢間又係一間bookmark咗好耐嘅餐廳❣️
因為有我哋最鐘意嘅麵食同籠仔飯
而且睇落多花款得嚟又夠健康
最估唔到係竟然有埋本地烘焙高海拔咖啡
咁有特色嘅餐廳 一定要搵機會試下佢哋啦❣️

食物s:

🍗黃金雞翼 ($25)
其實即係邪惡嘅咸蛋黃雞翼
雞翼新鮮炸起 夠晒熱辣辣
特別嘅係佢哋嘅雞翼加咗白蔥
啖啖蛋黃香味 再加埋蔥嘅香味
食落特別香口惹味🤤
認真係色香味俱全嘅一道小食💕

黃金雞翼

🥬蟲草花浸娃娃菜 ($38)
面上有蟲草花同枸杞子
一睇就知好養生 冇味精🤗
娃娃菜夠鮮嫩 每條都索晒湯汁

🍚籠仔五花腩蒸飯 ($78)
五花腩肥瘦均勻 調味啱啱好
我哋叫左多蔥 所以有好多蔥白
將爽口嘅蔥白連同軟腍五花腩一齊放入口
果種層次感簡直係衝激我嘅味蕾😈
食籠仔飯最緊要係咩?係個飯呀!
呢度最值得讚嘅地方係飯粒夠乾爽又煙韌
荷葉嘅天然清香味滲入惹味嘅飯當中
而且用蒸嘅方式不但令飯汁緊緊地鎖住
成個飯亦唔會好濕好油 好高質❣️
飯既份量超多 男仔食都夠晒飽

籠仔五花腩蒸飯

🍜補一補海鮮湯麵 ($98)
好適合都市人嘅湯麵🫶🏻
一般出面嘅湯都會較油膩
但呢度嘅補一補海鮮湯係冇油可以飲晒💕
湯底清清哋甜甜哋 入口感覺好補
花膠大大塊 煮得夠腍夠滑身
仲有好多海鮮 有蟹柳同青口等 夠晒豐富

補一補海鮮湯麵

☕搖呀搖烘焙(熱)($38)
個名好得意 原來係泡泡咖啡
有淡淡嘅咖啡香味
面層有焦糖 感覺幾特別
店家採用嘅係本地烘焙嘅咖啡豆 值得支持🫶🏻

搖呀搖烘焙(熱)

🧋薑濤。朱古力 (凍)($32)
一睇個名已經知道店主係鏡粉💕
連取名都用咗本地當紅藝人
睇嚟店主真係好支持本地製作
朱古力帶點薑味 飲落似薄荷朱古力咁

薑濤。朱古力 (凍)

小結:

絕對係值得再encore嘅小店啦🫶

黃金雞翼
籠仔五花腩蒸飯
補一補海鮮湯麵
搖呀搖烘焙(熱)
薑濤。朱古力 (凍)
  • 搖呀搖烘焙(熱)
  • 黃金單骨雞翼