心血來潮事件簿(16)🤤大圍係對於我同朋友一個好特別的地方,今日我地就黎到依間Bar去食野,出面望落去同普通旺角的bar無咩分別,但係一入去就感覺到佢濔漫住一種浪漫的氣氛,係一個好適合約會同傾計的好地方🥂多啦~本尊係個愛酒之人🍻,入黎吧梗係想叫支野飲,見有一送一,於是就同朋友每人一杯1664🍺杯64仲要好大杯,真係有夠抵🤤第一道就有依個法包做頭盤,法包上面用蕃茄做配料,食落好有口感同好有新鮮感,係值得一試的選擇🌟跟住我地叫左個凱撤沙律,個沙律同以往食開的好唔同,食落係覺得D菜係好新鮮同埋佢個個醬係配合得好好,會令人覺得好開胃,係好值得推薦的一道頭盤👍朋友本身係外國住都覺得好正宗做到外國的個種風味😋然後我地叫左道炸魚薯條(Fish & Chips),道菜有沙律醬同埋茄汁做配,道炸魚食落外脆內軟,一食簡直係入口即融🤤我朋友話甚至比外國食開的仲好食添‼️朋友仲要話伴碟嘅菜都好正,甜甜地的醬配埋D菜好幫助消滯😎依道菜本身唔點沙律醬已經好好食,點左仲去到另一個層次🤤作為主菜的話都真係唔錯😆😆😆之後就到依個脆皮乳豬,其中有甜醬同燈籠椒醬做配,食落肉質好正唔會話好硬好痴牙,不過記住,要食一定要趁熱‼️係
心血來潮事件簿(16)🤤

法包

凱撒沙律

炸魚薯條

之後就到依個脆皮乳豬,其中有甜醬同燈籠椒醬做配,食落肉質好正唔會話好硬好痴牙,不過記住,要食一定要趁熱‼️係另一道主菜的不二之選👍
脆皮乳豬

最後就係法國春雞,朋友覺得道雞比起香港的嫩滑,配合道醬我即使覺得飽飽地都令人開胃地食曬舊雞😎
法國春雞

最後不得不提的就係員工同老闆都好貼心☺️見我地成日傾計,佢都特登等埋我地食完每一道菜先上,好少有邊間餐廳會做到,服務簡直正到爆😆

如果大家想試下以上咁好味嘅野食,就記住去依間高質隱世Bar道食啦🤤🤤🤤👍👍👍
2018-07-30
法包