2023-08-26 66 瀏覽
高質隱世泰越菜|📍Check In ThaiViet♡泰式奶茶♡|💰$38估唔到餐廳嘅奶茶係熊仔冰泰式奶茶😍店員送餐時會將熊仔冰+煉奶裝喺杯,茶就會分裝喺茶壺俾客人自己沖泡🫶🏻奶茶飲落去茶味會比較重,甜度同坊間嘅泰式奶茶相比就無咁甜🧏🏻‍♀️打卡一流♡紅咖喱檳榔葉燒西冷牛扒♡|💰$128咖喱食落味道偏向鹹甜為主,味道濃郁配白飯/烤餅食超夾超過癮🫶🏻唔係辣咖喱嚟,所以唔食得辣嘅朋友仔都可以放心試☺️西冷牛扒比想像中大塊,食落一啲都唔韌🧏🏻‍♀️箍緊牙嘅我都輕鬆食到💛配埋咖喱食都好好味♡烤餅♡|💰$38❤️‍🔥呢個一定要嗌!先唔講份量十足,食落表層超酥脆❤️‍🔥內層仲有微微韌度❤️‍🔥口感一流💓唔嗌咖喱都值得嗌一份試下❣️♡泰式炒金邊粉♡|💰$98金邊粉即叫即炒新鮮熱辣❤️大大碟嘅金邊粉炒得幾有鑊氣又入味,唔會太濕仲保留到彈牙口感😉配菜嘅4隻🦐都好爽口~♡芒果糯米飯♡|💰$98🫶🏻好少見三色糯米飯,打卡都特別靚💓而且份量多,簡直係可以當正餐😂糯米飯溫度適中唔會過熱過凍,所以口感好好配埋脆米食口感更為豐富🫶🏻芒果份量亦比坊間餐廳多,食落相當香甜💛作為飯後甜品嚟講實在令人滿足💓
高質隱世泰越菜|📍Check In ThaiViet
♡泰式奶茶♡|💰$38