由於疫情嘅關係真係好少出嚟食飯,甚至係打邊爐。不過最近嘅個案少咗好多,終於可以放心約下朋友一齊出嚟打邊爐。朋友最近生日約咗佢食呢一間打邊爐,好耐之前有食過一次,佢啲牛肉好高質,今次決定帶朋友食得豪啲!我哋早早就book咗位, 7:00嚟到已經發現滿晒人。侍應安排咗卡位俾我哋,兩個人都坐得好闊落。然後拎咗一個醬油bar,可以自己調醬油。好耐冇黎,菜單多咗好多新款嘅嘢,仲有好多時令嘅海鮮,特製嘅飲品。湯底都有好多選擇,不過我哋決定今日要試真啲牛肉,所以叫咗芫荽皮蛋湯,清淡少少,可以食出牛嘅真味!第一round都叫咗好多嘢。呢度嘅特大響鈴值得一叫,仲要係自家新鮮炸嘅。可以叫半分,兩個人食好方便。呢度最大嘅特點就係好多嘢食都可以叫半份,唔怕食唔晒之餘又可以試多啲嘢最正嘅主菜嚟啦!就係安格斯牛天梯!賣相同擺盤簡直係滿分!牛天梯入邊有四款牛,分別係安格斯肥牛粒,安格斯牛頸脊,牛展同牛脷托🤓好似全部都好高級咁🤤先試安格斯肥牛粒,一咬落去就好Juice,而且牛粒好肥啱晒我🤣安格斯牛頸脊啲雪花多到🤭🤭 5秒鐘就可以食得,食落好有牛味而且肥瘦適中,口感一流,呢個安格斯牛天梯一定要試!食完牛之後,我哋叫咗一

安格斯牛天梯

食完牛之後,我哋叫咗一個時令海鮮拼盤,依個係二人份量,每一樣海鮮都有兩份,一人試一啲都已經好快飽。海鮮拼盤入邊有青口,極大元貝,大蝦,原隻蟹,鮑魚同大蜆🤤真係一次過滿足晒食唔同海鮮嘅願望
而且所有海鮮食落去都非常新鮮,放落個爐一陣就已經可以食到嗰陣好鮮甜嘅味道
時令2人海鮮盤

我哋仲叫咗一啲蔬菜,例如係皇帝菜。呢度嘅份量真係好大份

最後食完左牛天梯之後,我哋發現再想叫多啲牛肉,encore叫咗一個雪花美國肥牛。以為呢個肥牛本身價錢唔貴啦,但係佢啲雪花文都好靚,唔係平嘢,食落牛味重又腍,呢個價錢真係好抵食
雪花美國肥牛
2021-09-15