2024-05-08 0 瀏覽
平時我都好鍾意食越南菜,今日同朋友去開旺角見到有間「越男仔」餐廳,門口睇見餐牌價錢都ok,就入去食啦。午市套餐1個主食,2個小食,餐湯和餐飲 $89主食揀咗招牌無骨海南雞配黃薑飯,雞件有光澤,雞皮爽滑,肉質好嫩,配秘製醬汁,味道豐富可口。米飯粒粒分明,個飯配埋雞湯,足料又好味。越式滴漏咖啡,咖啡底部有煉奶,攪勻更好飲。無骨鳳爪沙律,鳳爪用黑糖醃製,配以新鮮蔬菜和特製醬汁,味道鮮美。手撕雞檬紙卷,紙卷煙煙靭靭有咬口,裏面仲有紅蘿蔔絲、青瓜絲和米粉,帶來清新口感。火炙 燒牛+脆雞撈檬粉 $74呢個有驚喜,勁大碗,火炙燒牛和脆雞各有3大件,CP值非常高。跟餐:越式春卷2件 +$19春卷即叫即炸,上枱仲係熱辣辣,外酥內脆,餡料都好豐富,食物有層次。跟餐:鮮菠蘿梳打 +$20新鮮菠蘿切到一粒粒,酸酸甜甜,加入梳打。食完炸物,喝一啖感覺清新。#devietson #越男仔 #越南美食#越男仔旺角店 #旺角美食

午市套餐1個主食,2個小食,餐湯和餐飲 $89
主食揀咗招牌無骨海南雞配黃薑飯,

火炙 燒牛+脆雞撈檬粉 $74
跟餐:越式春卷2件 +$19