資訊:

2020-02-23 296 瀏覽
我的生日晚餐🥰 我地個日兩個人叫左個兩人set dinner。食到飽一飽先走🥰Set dinner for two $1288一共七樣野食再包一杯無酒精飲品或者三杯酒,有(Red Wine, White Wine and Sparkling Wine)。 ⚠️一開始落單已經要同waiter講要酒定其他飲品 當時我唔知 我地兩個都揀左酒 但我唔飲得酒 所以飲左一杯酒再問佢可唔可以想轉無酒精飲品。原來係三杯酒先可以轉一杯無酒精飲品 所以我男朋友就幫我飲曬啲酒🤣 佢地既上餐速度都快既 佢地會等你食完一碟再上下一碟 唔會好似有啲餐廳想你快啲走 一次過上曬好多菜😛Starter: 係生蠔(四隻) 男朋友平時唔食生蠔都覺得好食 好新鮮好鮮甜~佢唔屬於重海水味既生蠔!👍🏻Appetizer: 生牛肉薄切同芝士焗墨魚大啡菇-生牛肉薄切生牛肉我都係第一次食👅 因為係簿切 所以唔會話好難入口 有啲橄欖油加醋既醬汁再配左小小芝士-芝士焗墨魚大啡菇芝士中間夾住墨魚餅 彈牙爽口。之後係啡菇 多汁既 我就覺得中規中矩Soup: 黑松露野菌忌廉湯聞落好大陣黑松露味 夠熱 而且佢將啲野菌打成泥狀 食落覺得野菌係好香滑既

Set dinner for two $1288

Starter: 係生蠔(四隻)
生蠔

Appetizer: 生牛肉薄切同芝士焗墨魚大啡菇
-生牛肉薄切

生牛肉薄切

-芝士焗墨魚大啡菇
芝士焗墨魚大啡菇

Soup: 黑松露野菌忌廉湯
聞落好大陣黑松露味 夠熱 而且佢將啲野菌打成泥狀 食落覺得野菌係好香滑既口感, 好好飲! ☺️
黑松露野菌忌廉湯

Main course: 炭燒西班牙黑毛豬配法式煎鴨肝同香煎鱸魚配帶子香茅忌廉汁
-炭燒西班牙黑毛豬配法式煎鴨肝
正正常常黑毛豬口感好嫰滑 鴨肝煎得岩岩好 外脆內軟
炭燒西班牙黑毛豬配法式煎鴨肝

-香煎鱸魚配帶子香茅忌廉汁
鱸魚覺得做得幾出色👍🏻 切落去好多汁 唔會有雪藏味! 魚肉亦都好滑 皮都好脆
香煎鱸魚配帶子香茅忌廉汁

Dessert: 是日甜品
係朱古力蛋糕 同 Brownie加雪糕
個朱古力蛋糕真係好好味 朱古力好濃郁 唔會太甜 係會令我再想食多一次既蛋糕 好驚喜!
Brownie加雪糕個個就正正常常 可能係朱古力蛋糕太好味😋!
是日甜品

總括而言, 好滿足既一個晚餐 適合慶祝,朋友聚會的餐廳! 個甜品真係好好食🤤!
生日
生蠔