2022-11-16 833 瀏覽
今日嚟咗灣仔呢間以船為主題嘅西餐廳🛳️ 入邊嘅裝修好簡潔 令人有好舒適嘅感覺 特別係店員嘅服務態度好好🥰 真係好想下次再嚟幫襯😉法國香草脆田螺呢個前菜係店員推介俾我哋嘅 通常食焗田螺都會好狼狽 因為要用叉喺個殼度撩啲肉出嚟🐚 但係呢個田螺可以成粒一齊食 因為個殼係模仿返田螺殼嘅外型 而口感好似甜筒咁嘅脆脆 田螺肉上面仲有香草醬😻 真係好香蘋果蓉斧頭豬扒呢個豬鞍上碟時已經香氣撲鼻😙 原來係豬背脊骨第一嚿 由於佢有返咁上下厚身 要佢全熟都擔心肉質好韌 但呢間餐廳嘅烹調方法完全唔會有呢個問題🐷 豬鞍一切開仲有好多肉汁 好juicy 側邊仲有自家製洛神花加蘋果蓉 配埋豬鞍食更可以解膩🙈 仲有燒翠玉瓜同焗蒜頭作伴碟🧄特色卡邦尼意粉呢個意粉首先係我比較喜愛嘅扁意粉😛 同埋比較傳統用蛋黃醬嚟調味 面頭嘅係較中式啲嘅金華火腿同臘肉 味道鹹香 質感又同煙肉相似 食落其實幾有驚喜🍝服務我真係好想俾6分佢🙈 因爲店員好有耐性 而且每碟食物都有同我地簡單介紹吓💛 我個人就最鍾意個豬鞍喇 真係啖啖肉得嚟又唔會太肥膩

蘋果蓉斧頭豬扒
蘋果蓉斧頭豬扒