2020-07-05 94 瀏覽
今日陪老婆往裕華國貨購物, 之後見到附近有間日本和食屋, 於是便入內試試, 我們點了吞拿魚壽司, 七福神卷、海膽手卷、軟殼蟹手卷、枝豆、雞軟骨串、醬油燒京蔥雞肉、醬油帶子燒、露筍牛肉串、七味醬油燒雞扒和芝士焗天火蠔。吞拿魚壽司肉質鮮甜新鮮, 飯食落軟綿;七福神卷賣相吸引, 蟹柳和蛋食落鮮甜, 青瓜和黃羅白食落爽脆;軟殼蟹手卷有兩件, 紫菜食落香脆, 軟殼蟹炸得金黃香脆, 口感十足;枝豆食落鮮甜爽口, 枝豆配上鹽,食落惹味, 佐酒一流;雞軟骨串我選了鹽燒, 食落口感爽脆;醬油燒京蔥雞肉大蔥食落爽口, 雞肉肉質鮮嫩, 配上惹味醬汁, 口感一流;醬油帶子燒帶子是北海道帶子, 食落新鮮鮮甜, 配上醬油燒汁, 口感豐富;露筍牛肉串露筍食落爽脆, 牛肉肉質香濃;七味醬油燒雞扒賣相吸引, 雞扒乾身香脆, 肉質鮮嫩, 配上七味粉食落惹味;最後芝士焗天火蠔共有3隻, 蠔大大隻,食落鮮甜味美, 配上香濃芝士和煙肉粒, 食落有層次, 口感豐富。餐廳座位舒適, 食物美味高質, 而且上菜速度快, 價錢合理, 高質美味和食亭。
吞拿魚壽司
海膽手卷