餐廳: 小魚兒 (金馬大廈)
資訊:

2023-07-16 39 瀏覽
📍小魚兒久唔久想食辣既我去左呢間專食川菜烤魚👅如果你想食烤魚既話,小魚兒值得一試!烤魚種類有成9款,任君選擇,仲有特別好食既江團魚🐟🐟江團魚烤魚 $348➡️烤魚口味:九葉花椒BB豆花(中辣中麻)呢種魚肉汁肥美,油分重,含膠原蛋白~肉質比較鮮嫩,食落唔鞋囗,呢款魚基本上冇乜細骨,容易食😝烤魚口味亦都有唔少選擇!今次揀左鮮九葉花椒BB豆花,另外由於朋友都幾食得辣,於是就點左中辣中麻,辣得過癮啊!辣椒🌶️同花椒既分量驚人🫣覆蓋左成個魚身;配料亦都重分量,有大量芫荽、洋蔥🧅、寬粉等等,啲配料吸晒啲汁,好好食!!!辣到流鼻水🥵但又好上癮,接著又食第二啖😆🧈蒜香牛油燒扇貝(2隻)$38扇貝幾大隻,鮮甜可口,食得出幾新鮮;而且燒得好香,落咗好大量嘅蒜同牛油,蒜香味濃🤤簡直係昇華左成個味道!重口味人士必食😝🐂燒牛舌心串 (麻辣)$38都算幾大串,燒得啱啱好,咬落去相當爽口,本身仲諗住會唔會太韌,點知原來唔係呢回事🤤係爽口既!完全surprise到我~亦都冇overcook,面頭加左啲七味粉,少少微辣嘅感覺,又幾juicy😋🍻Corona Extra x Lime Soda ($78) & Hoegar
📍小魚兒

🐟江團魚烤魚 $348
➡️烤魚口味:九葉花椒BB豆花(中辣中麻)

🧈蒜香牛油燒扇貝(2隻)$38

🐂燒牛舌心串 (麻辣)$38

Hoegarrden rosee x Passion fruit  &  Corona Extra x Lime Soda

🍻Corona Extra x Lime Soda ($78) & Hoegarrden rosee x Passion fruit ($88)
食辣嘢一定要叫番杯嘢飲解🥵夠曬大杯!兩杯都幾打卡able~未到就同出邊餐廳差唔多,冇乜特別~

✨鍾意食辣嘢嘅朋友仔,呢間一定好合理心意!不單止魚嘅種類多,口味選擇亦都唔少~食物方面都好有質素🔥依家OpenRice訂座仲有折添!快啲嚟試吓喇😙

⭐️好味指數: 9.5/10

📍小魚兒 (金馬大廈) (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓
  • 寬粉