2020-02-16 1261 瀏覽
呢間法國餐廳只賣牛扒,冇其他食物揀。可以做到咁樣證明佢對自己嘅牛扒質素好有信心。😌最近尖沙咀人流好少,好多食肆嘅生意都麻麻,但一啲都影響唔到呢度嘅生意,夜晚去到有好多人係出面排隊。入到去只有飲品餐牌,因為食物只有一款😆。揀咗牛扒嘅生熟度之後,就會上左餐包同沙律先。佢係法國包,出面表皮少少硬,但入面好軟熟,個包小小暖,搽牛油唔太溶。沙律調味做得唔錯,加埋合桃幾開胃。等左一陣牛扒終於上菜啦❤️,牛扒放咗係一個蠟燭架上面,唔似人哋放喺鐵板上面會 overcook,但放左一陣個牛扒都唔會保暖太耐。值得一讚嘅係佢medium真係做得好好👍,唔似其他餐廳嘅牛扒經常煮得過熟。而佢嘅牛扒表面仲好脆🤤,好高質!呢間餐廳最吸引嘅地方係,薯條係任食㗎!🤩啱晒我呢個薯條痴,新鮮炸出嚟仲熱辣辣,用鹽調味得岩岩好,唔點醬食好好味!推薦試埋佢既 sour and cream,食落真係好似 sour cream薯片!😆/如果唔夠飽仲可以叫餐廳嘅甜品,但今次好飽真係食唔到,下次有機會再試!

入到去只有飲品餐牌,因為食物只有一款😆。

揀咗牛扒嘅生熟度之後,就會上左餐包同沙律先。
餐包

沙律

沙律調味做得唔錯,加埋合桃幾開胃。
Medium  steak

薯條