2023-01-13 77 瀏覽
環境寧靜,裝修優雅,仲有幾個打卡位,侍應服務態度好,令我喺呢度食嘢覺得好舒服法式蟹肉龍蝦湯初頭待應會放一隻碟入面有砌成山丘的蟹肉在中間,之後會用茶壺倒入龍蝦湯,喺旁邊都聞到陣陣龍蝦香,呢個畫面令我好期待飲呢碗湯。飲落嚟味道唔錯,仲有蟹肉增加口感酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯原隻軟殼蟹放係意大利飯上面,意大利飯都唔簡單,撈左蟹肉蟹膏係入面,每啖飯都甜甜地,仲有蟹香,味道同質感都好好黑松露大啡菇芝士意大利飯素食者之選,賣相亦唔錯,黑松露嘅味道配上芝士,mix 埋既味道,好舒服既鹹味,推薦之一TROPICOAST(Chambord, Whisky, Passion Fruit Liqueur, Lemon Juice, Pineapple Juice, Orange Juice)Special Cocktail之一,雖然落咗Whisky,但感覺酒味唔係好濃,比較light body,容易入口,加上唔同嘅果汁,甜甜地酸酸地,成杯Cocktail感覺好好

法式蟹肉龍蝦湯

酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯