2021-09-08 193 瀏覽
玄鮨是一間高質的日本餐廳🎎, 位於銅鑼灣開平道1號Cubus 7樓。 店內環境舒服, 店員服務貼心有禮🥰。 我食過幾次午餐和晚市, 質素都非常出色👍🏻, 今次再約朋友來吃午餐,北海丼$480和特上魚生飯$420。套餐已經包括前菜(雞肉沙律、蟹肉蒸蛋、薯糕、 合桃魚乾) 、味噌湯和甜品(日式捲餅香蕉味)。 🔴前菜: 🔴雞肉沙律🥗~ 沙律菜新鮮, 口感爽脆清新。 🔴薯糕🥧~ 口感Q彈, 味道不錯。 🔴合桃魚乾🍲~ 甜甜的合桃配煙煙韌韌的魚乾,食得很滋味。 🔴蟹肉蒸蛋🍳~ 熱辣辣的蒸蛋入面材料豐富, 蟹肉味道鮮甜,配上滑溜的蒸蛋, 很好吃。 🔴味噌湯🥣~暖笠笠的麵豉湯, 有大量蝦米仔鮮甜又濃郁。 🔴北海丼🍱~ 鮮甜美味的海膽絕對是主角😋, 鹹香味濃的三文魚籽,厚切肥美的帆立貝,份量超多,食得好滿足。 🔴特上魚生飯🍱~ 幾款魚生刺身都很新鮮,入口即溶油香四溢的拖羅🤤, 甘香的海膽, 甜美的帆立貝, 清甜的牡丹蝦,太美味了。 🔴甜品🍰~ 可以選擇餐茶或甜品, 我就揀了日式捲餅, 軟綿綿帶有香蕉味🍌, 甜度適中。 玄鮨是一間高質日本餐廳,已經有幾年米芝蓮推介, 現在有優惠直至9月30日, 凡惠顧滿

🔴前菜:

🔴雞肉沙律🥗~ 沙律菜新鮮, 口感爽脆清新。

雞肉沙律

🔴薯糕🥧~ 口感Q彈, 味道不錯。
薯糕

🔴合桃魚乾🍲~ 甜甜的合桃配煙煙韌韌的魚乾,食得很滋味。
合桃魚乾

蟹肉蒸蛋

🔴味噌湯🥣~暖笠笠的麵豉湯, 有大量蝦米仔鮮甜又濃郁。
味噌湯

日式捲餅

玄鮨是一間高質日本餐廳,已經有幾年米芝蓮推介, 現在有優惠直至9月30日, 凡惠顧滿$900即減$300, 超推介。🉐💯
2021-09-08
雞肉沙律
薯糕
合桃魚乾
蟹肉蒸蛋
味噌湯
日式捲餅
  • 北海丼$480和特上魚生飯$420。套餐已經包括前菜(雞肉沙律、蟹肉蒸蛋、薯糕、合桃魚乾)、味噌湯和甜品(日式捲餅香蕉味)