放工係九龍呢頭出末,又想食日本野,見到 Openrice 上佐敦有間七福神都幾多人贊好,八點半訂坐仲有八八折,一於試下!環境:去到發現舖頭係樓上,不過勝在招牌夠大,而且樓下仲有人安排入坐,幾易搵!上到去都有九成Full ,地方算大同好坐,唔錯!食物:呢度食物選擇都多,由壽司、刺身去到串燒小食都任君選擇,而且價錢唔貴,野食又大份。當晚我哋兩個人叫左壽司、卷手、薯條、甲羅燒、炸墨魚咀仲有煎餃子,計埋折扣都係$150一個,抵呀!脆皮煎餃子:$45元有八粒,抵!煎到都幾香脆,不過個人覺得餃子皮都有小小厚,同埋如果配埋沙律醬好似會更正。海膽及火炙辣味三文魚壽司:三文魚同海膽都幾新鮮,特別係海膽,呢個價錢來講有兩件性價比計算幾高,特別要提軍艦嘅紫菜食落仲脆,正!墨魚咀唐揚:呢個都幾大份,不過可惜略嫌炸粉太厚,食落冇乜口感, 同埋可能冷氣比較凍,拎到上枱已經冇咁熱, 但係呢個價錢同埋份量都總算搭救!芝士燒天婦羅蟹腳卷:睇相都見到,好大件同好多芝士係面,食落口感豐富,芝士味濃郁,仲要都係$36元,抵叫啦!芝士泡菜薯條:見相都睇到用鐵板上,所以保證到薯條夠熱,而且份量唔少。不過可惜食落薯條較淋,味道亦唔

環境:

食物:

呢度食物選擇都多,由壽司刺身去到串燒小食都任君選擇,而且價錢唔貴,野食又大份。當晚我哋兩個人叫左壽司、卷手、薯條、甲羅燒、炸墨魚咀仲有煎餃子,計埋折扣都係$150一個,抵呀!

脆皮煎餃子:

脆皮煎餃子

墨魚咀唐揚:

墨魚咀唐揚

芝士燒天婦羅蟹腳卷:

芝士燒天婦羅蟹腳卷

芝士泡菜薯條:

見相都睇到用鐵板上,所以保證到薯條夠熱,而且份量唔少。不過可惜食落薯條較淋,味道亦唔夠濃郁,整體一般。
芝士泡菜薯條

蟹肉味噌甲羅燒配雙目珍珠飯:

呢個真心推介,除左性價比高,味道亦算高質。仲有,佢上嘅珍珠飯切到係一個心形,配埋紫菜自製軍艦真係好正!
蟹肉味噌甲羅燒配雙目珍珠飯

餐牌:

以下係餐廳部份,各位朋友仔可以參考下!

2020-06-10
用餐優惠