今日收工同Mina爸去黃埔一齊剪頭髮,剪完後已經天黑,我哋自己去搵食啦,老公話想食日本壽司,我哋就去咗OpenRice超多人推介嘅德美壽司!德美壽司位於黃埔新村德民街31號地下,黃埔站A出口步行2分鐘就到!德美壽司其實係一間日式居酒屋,鋪外及鋪內的裝修充滿日式風情,座位寬敞,卡位多,坐得好舒服!每一款食品的擺盤同味道,都好高質數,性價比非常高嘅日式居酒屋🏮我哋今次點左以下食物:🌟 特上壽司拼盤(B)$298一共有10款壽司,帶子、魚生壽司味道鮮美、玉子上面印上德美兩個字,擺盤精緻又美味嘅壽司拼盤,最愛壽司的老公都食到好滿足🌟海膽魚生飯 $138一碗裏面包括咗海膽,魚生、帶子、蝦、蟹柳及魚子,所有刺身都非常新鮮,一口刺身一口飯咁食,豐富又滿足😌🌟香煎鵝肝 $98鵝肝煎得外層香脆,口感肥美濃郁,再配上脆卜卜嘅多士,令口感提升,食完都唔會覺得好油膩,我同老公都推薦🌟風味海鮮鍋 $98海鮮鍋包括蝦、帶子、金菇、豆腐、蜆同蟹柳等等,結合咗多種海鮮炮製而成,我哋另外仲加咗烏冬底,個湯底好清甜,岩晒我呢類鐘意食海鮮嘅人!

我哋今次點左以下食物:

🌟 特上壽司拼盤(B)$298