2020-02-14 854 瀏覽
呢間cafe真係做到好似屋仔咁🏠雖然細細間 但係裝修得好靚 又夠靜😚感覺好舒服✨-今次黎嗌左兩個二人餐 每一款嘅價錢都唔同😛但係掛住食 好多都冇影到相😭佢嘅主食好有住家嘅味道🤣係好味不過就唔太有驚喜🤔-二人餐會跟田園沙律+秘製雞翼(醉雞翼) 同埋千層芝士薯片💓雖然冇影到 但係個千層芝士薯片好推介‼️佢將千層麵變左用薯仔片🥔再加埋香濃嘅芝士同埋煙肉碎🥓真係勁好味😍雞翼都好入味 花雕酒味好出🤤凍冰冰 肉質結實爽口✨田園沙律用左心型碗裝 好靚😚不過份量有啲少🤣呢幾樣前菜真係一流🥰-雪山與白雲 ☁️ $32 (跟set減$20)呢杯其實都係純粹for打卡先嗌🙈因為碟豆花冇味 所以同飲緊鮮奶係冇分別🤣不過真係幾靚🥰攪幾下仲有漸變色💙🤍-水蜜桃梳打🍑 $36 (跟set減$20)佢啲嘢飲都幾抵 因為好大杯 仲要好足料有勁多果肉😍味道唔會太甜 飲落好香水蜜桃味 好清新🤩飲完杯野飲仲可以食埋底啲水蜜桃 正😋-牛油雜菌煙三文魚蕎麥窩夫🧇 $78其實唔太食得出蕎麥窩夫同其他窩夫有咩分別🙈聽個名感覺健康啲🤣窩夫外脆內軟 上枱嘅時候仲暖笠笠🤤呢個鹹窩夫幾特別💓除咗雜菌同埋煙三文魚佢仲有炒蛋🍳成個窩夫個味道配合得好
醉雞翼

雪山與白雲 ☁️ $32 (跟set減$20)
雪山與白雲

水蜜桃梳打🍑 $36 (跟set減$20)
牛油雜菌煙三文魚蕎麥窩夫🧇 $78
其實唔太食得出蕎麥窩夫同其他窩夫有咩分別🙈聽個名感覺健康啲🤣窩夫外脆內軟 上枱嘅時候仲暖笠笠🤤呢個鹹窩夫幾特別💓除咗雜菌同埋煙三文魚佢仲有炒蛋🍳成個窩夫個味道配合得好好‼️除左食落夠晒牛油香之外🧈鹹鹹地嘅配料配搭埋味道較淡嘅窩夫 好味😋
牛油雜菌煙三文魚蕎麥窩夫

招牌鹹牛油焦糖窩夫🧈 $46 (跟set配)
叫招牌真係冇錯 真係勁好食‼️啲忌廉好幼滑 入口即溶 完全唔似超級市場買返嚟嗰啲😋原本仲以為又咸又甜會好唔夾 點知個味配合得天衣無縫😍窩夫好香牛油味🤩外脆內軟嘅窩夫夾埋好smooth嘅忌廉一齊食 暖笠笠再配凍冰冰嘅雪糕 成個感覺好幸福🥰咸香味十足嘅牛油焦糖醬 甜中太鹹食落唔會溜 真係好好食😭💓
咸牛油焦糖窩夫

士多啤梨窩夫🍓 $52 (跟set減$40)
呢度嘅窩夫全部都落咗好多醬同埋忌廉 睇落好似會好膩好滯咁🧐但係食落完全唔會‼️因為忌廉口感好輕盈 窩夫質感唔會好厚實✨再加埋酸酸地嘅士多啤梨🤤所以酸酸甜甜 食多啲都唔會溜😚不過呢款就相對冇上面嗰款咁特別🙈
士多啤梨窩夫
醉雞翼