2018-12-20 308 瀏覽
之前係facebook見到依間日本餐廳最近開左新分店,不過新分店既地點距離我工作地點唔係咁近,反而總本店就方便些小,所以都係同朋友一齊黎試下總店先。雖然店舖都幾多位,但係都坐滿哂,不過好彩等一陣就入到入去。因為非常肚餓既關係,見到有咩岩食就點點點。不過點餐都好方便,用IPAD就可以了,點完再叫服務員落單就ok。食日本野我比較鍾意食壽司,刺身就反而少order。首先order壽司先明有我最鍾意既三文魚、同埋試埋三文魚三味壽司、火炙三文魚,跟住就點左貴小小既中吞拿魚腩壽司。三文魚非常肥美,火炙三文魚尤其出色,火喉剛好,三文魚入口即溶。中吞拿魚魚味濃郁,果然真係一分錢一分貨。之前上網睇依度出名其中之一係三色井,所以都order埋佢。三色丼有海膽丼,吞拿魚蓉丼同埋蟹肉蟹膏丼。海膽丼既海膽好鮮甜,吞拿魚蓉味道剛好,更突出吞拿魚味道,蟹膏非常鮮。最重要係一個價錢可以食到三個味道既丼,唔怪之得咁多人推介。 熱食就order左蒸蛋同埋唐揚炸雞烏冬。食左咁多野最後都係二百元一位,在尖沙咀旺區來說CP值高。

中吞拿魚腩、火炙三文魚、三文魚及三文魚三味壽司
食日本野我比較鍾意食壽司刺身就反而少order。首先order壽司先明有我最鍾意既三文魚、同埋試埋三文魚三味壽司、火炙三文魚,跟住就點左貴小小既中吞拿魚腩壽司。三文魚非常肥美,火炙三文魚尤其出色,火喉剛好,三文魚入口即溶。中吞拿魚魚味濃郁,果然真係一分錢一分貨。
三色丼

蒸蛋
熱食就order左蒸蛋同埋唐揚炸雞烏冬。
唐揚炸雞湯烏冬
食左咁多野最後都係二百元一位,在尖沙咀旺區來說CP值高。
中吞拿魚腩、火炙三文魚、三文魚及三文魚三味壽司
三色丼