2023-05-19 268 瀏覽
同情人放工去元朗食好西,今次搵到間好浪漫嘅西餐廳。個場好大,應該有超過30張枱,但一d 都唔迫,相反位置相當闊落。裝修佈置精美,氣氛有情調我哋叫咗個二人餐$698,有兩個湯或沙律,兩個頭盤兩個主菜兩杯嘢飲麵包有三種唔同嘅麵包,一款較鬆軟,一款酸種麵包,另一款係餅乾,點住沙律醬食幾開胃法式龍蝦濃湯+$38龍蝦湯味道濃郁,夠哂creamy,有幾舊仔龍蝦肉好咬口,鮮味十足芒果蟹肉牛油果塔+$18擺盤精美,牛油果塔砌得好靚,牛油果蟹肉芒果由上而下組成,唔會一切就散。蟹肉份量多而鹹香,而牛油果既清香中和左蟹肉既鹹香味道,係好搭配既效果。芒果都好甜,配有火箭菜沙律,又可解膩醒胃烤意式牛肉薄片碟上,七成熟剛剛好,唔會太熟中間又唔會太紅。牛肉切到好薄,好重牛肉味美國燒春雞半隻燒春雞分成兩邊,燒到皮脆肉嫩。值得一提係佢個燒烤汁甜甜地又帶有蜜糖味,燒春雞點呢個汁完全可以提升到佢嘅味道墨魚汁鮮帶子海蝦扁意粉有兩隻帶子,三隻蝦,帶子煎到剛剛好,蝦係中間開邊煎,所以蝦肉煎得特別入味甘香。墨魚汁夠juicy 又帶有鹹香偽鴛鴦+$38扮鴛鴦,底下係朱古力奶,加入頂層咖啡冰磚,變左mocha, 中間我就揀咗Tiram

麵包

美國燒春雞

墨魚汁夠juicy 又帶有鹹香
偽鴛鴦

偽鴛鴦+$38
扮鴛鴦,底下係朱古力奶,加入頂層咖啡冰磚,變左mocha, 中間我就揀咗Tiramisu 味。mix 勻後,飲落係好香濃嘅Tiramisu 味,又帶有特濃朱古力味,好好飲。隨着咖啡冰磚慢慢溶,mocha 味更顯突出,真係好正,好有驚喜,一飲就愛上

Tropical Forest+$48
酸酸甜甜,好fresh 又好飲
2023-05-16
芒果蟹肉牛油果塔