2022-12-31 97 瀏覽
牛肉係打邊爐嘅主角之一,既然係咁就梗係要食好啲,食和牛就啱啦。要食得爽就梗係食任食啦😆8️⃣款嘅鍋底中我哋揀咗台灣麻辣火山鍋,職員會淋上清酒再點火,造型好吸引眼球。湯料都好豐富,有蓮藕、木耳、鴨血、冬瓜同埋和牛。最重要嘅係唔會太難,啱晒我呢啲唔係好食得辣嘅人~除咗任食嘅和牛之外,每枱會🈶️一份海鮮拼盤、一碟A5 和牛肉眼同埋一個黑樺牧場3層架。海鮮拼盤包括蠔、元貝、蝦,職員淋上玫瑰酒之後點火,再冚蓋烤焗,咁樣食有微微朝香,更加惹味‼️A5和牛肉眼佈滿雪花,入口即溶🤤3層架就有豚肉、牛肉同真材實料嘅手打丸‼️至於任食嘅和牛就有上肩胛肉、牛前胸、特上降霜牛小排、牛小排、肩胛梅花、牛頸脊、千本筋、玉子後腰肉,全部都係油脂分布好平均,入口即化,牛油味充滿整個口腔,非常高質😍仲有兩樣好特別嘅就係香港好少有嘅牛胸爽同埋香氣撲鼻嘅 #醉玫瑰日本佐賀名水豚梅花肉 🐷以玫瑰花走醃製過嘅薄切嘅梅花肉肉質好嫩,而且有淡淡的玫瑰花酒香味,呢個味道真係令人回味。最後食返埋雪糕同飲埋佢哋嘅自家製特飲就圓滿啦~佢哋呢度仲有酒師駐場,依家清酒亦有大優惠,下次再試吓先☺️

台灣麻辣火山鍋

黑樺牛3層架