2019-08-15 89 瀏覽
🎈大埔出名嘅一鳴拉麵,最近開咗間食丼飯刺身等嘅新店,為左慰勞我呢個星期嘅艱苦工作,今日食好d,專誠過黎食下質素如何。😆🔆枱面旁邊用具、調味都擺放整潔。夾幾片薑同丼飯一齊食,少少辣少少甜酸嘅爽口酸薑,可以中和飯同魚油嘅滯膩👍🏻🔆北海五品盛 Hokkaido Sashimi Don (三文魚Salmon、油甘魚Yellowtail、帶子Scallop、海膽Sea Urchin、牡丹蝦Botan Shrimp)- 三文魚同油甘魚脂肪分佈平均,口感油滑幼細, 魚味濃郁;帶子肥厚有彈性;海膽幾乎入口即溶;牡丹蝦細綿帶爽;全部所鮮甜味美,加上紫菜同三文魚子,賣相豐盛,未食都口水流🤤。🔆玉子燒 🥚Tamagoyaki - 金黃蛋皮,口感嫩滑,札實嘅厚度,調味不錯,帶出濃郁蛋香,好香甜嘅味道😋☺️小店裝修係傳統日式飯堂風,店員溫文有禮。入到去有d溫馨日式飯堂感覺,心水刺身食堂又多間啦!📝
煎茶
酸薑