2024-03-01 47 瀏覽
今次泥到將軍澳就試左呢間意Six Cafe 餐廳中間有一條走廊分隔開堂食位置同收銀, 廚房  開放式既設計令到餐廳更加有空間感 坐都坐得舒服D 意Six Cafe位於The Parkside地舖 呢間小店十分之抵食  晚餐都係大約$60幾就有齊主食同野飲 而且食物質數都相當唔錯~  我地就試左以下幾款  1. 蜆肉煙三文魚炒扁意粉配丹麥多士(白酒忌廉汁) $62 意粉煮得好彈牙同埋炒得夠乾身!忌廉汁既味已經融入哂係個意粉到 而且蜆肉煙三文魚份量十分豐富! 呢個價錢估唔到可以咁足料!大滿足! 我地仲另外加左$2轉香草芝士多士 ~十分之惹味香口!如果有餐湯點埋就更加Perfect池!   2.大蝦海鮮炒炒扁意粉配丹麥多 (意式蕃茄醬)$60 配料都係一樣咁豐富!意式蕃茄醬酸酸甜甜好開胃~ 成個意粉大大份麵只係$60蚊! 真係好抵食  3. 香香炸雞(墨西哥式芝士醬)$38 炸雞好脆口!肉質都好嫩滑Juicy 點埋芝士醬一齊食十分滿足  4. 酥炸魷魚鬚(韓式甜辣醬)$38 魷魚鬚炸到好香口!炸粉又唔會太厚 好味!  總括泥講係將軍澳用$60蚊就食到咁豐富既晚餐 性價比真係好高!大家快D泥試
開放式既設計令到餐廳更加有空間感 坐都坐得舒服D

意Six Cafe位於The Parkside地舖
呢間小店十分之抵食
晚餐都係大約$60幾就有齊主食同野飲
而且食物質數都相當唔錯~

我地就試左以下幾款

1. 蜆肉煙三文魚炒扁意粉配丹麥多士(白酒忌廉汁) $62
我地仲另外加左$2轉香草芝士多士 ~十分之惹味香口!
如果有餐湯點埋就更加Perfect池!

2.大蝦海鮮炒炒扁意粉配丹麥多 (意式蕃茄醬)$60
配料都係一樣咁豐富!意式蕃茄醬酸酸甜甜好開胃~
成個意粉大大份麵只係$60蚊! 真係好抵食

3. 香香炸雞(墨西哥式芝士醬)$38
炸雞好脆口!肉質都好嫩滑Juicy
點埋芝士醬一齊食十分滿足

4. 酥炸魷魚鬚(韓式甜辣醬)$38
魷魚鬚炸到好香口!炸粉又唔會太厚
好味!

總括泥講係將軍澳用$60蚊就食到咁豐富既晚餐 性價比真係好高!大家快D泥試下啦!