2024-04-08 124 瀏覽
最近試咗不少食店,中伏居多😵‍💫今晚試大角咀呢間泰國餐廳,竟然有驚喜,挽回我對香港食物的信心😂Thank you Restoran SAYA,對食材和客人的專重🥹!《利申,我還未夠班,暫沒有收錢寫食評!都是靠吃貨咀說心話😝》有圖有真相,睇咗先講🤩單!好厚嘅軟殼蟹😵!有隻半,好juicy,我極度懷疑佢係新鮮嘅軟殼蟹😂!咖喱有點點印度風味,同一般咖哩唔同,一啲都唔漿口唔「漏」,汁內竟然仲有蟹膏蟹肉😱喂!第一次連最後一滴咖喱都食埋🤣個蒜蓉包樣子麻麻哋,有啲鄙視佢,點知食落去勁鬆軟,又食晒😆真係好足料,下次要再食印度飛餅,雖然並非想像中鬆軟,但有一份煙靭感,幾特別,配咖喱一流蝦片比較硬,不能送啤酒,但可以送咖喱🤣原本想飲椰子沙冰,但不幸地沙冰機壞了😮‍💨唯有下次再來😌。對!呢間餐廳已入選我回頭吃list 😂👏🏻👏🏻如果要批評,就是餐廳音樂比較大,靜返啲會更好!
最近試咗不少食店,中伏居多😵‍💫

有圖有真相,睇咗先講🤩

喂!第一次連最後一滴咖喱都食埋🤣
個蒜蓉包樣子麻麻哋,有啲鄙視佢,點知食落去勁鬆軟,又食晒😆
軟殼蟹咖喱

真係好足料,下次要再食

印度飛餅

蝦片比較硬,不能送啤酒,但可以送咖喱🤣

原本想飲椰子沙冰,但不幸地沙冰機壞了😮‍💨
如果要批評,就是餐廳音樂比較大,靜返啲會更好!
印度飛餅