2023-11-13 111 瀏覽
今次嚟到一間西班牙小店,試下佢啲西班牙菜一開始已經睇中咗西班牙海鮮飯,海鮮飯係連窩一齊上熱辣辣,有好多唔同嘅海鮮有大蝦,帶子,青口和原條章魚,全部海鮮都好新鮮同埋烹調得剛剛好,飯底係有好多唔同嘅配料啦有青豆,火腿,洋蔥,黃椒等等,啲配料好多好夾,個飯又好大好香,足夠兩個人食,真係好驚喜呀,另外亦都好貼心有檸檬一齊上,可以增加海鮮鮮味另外我哋嗌咗D小食有炸西班牙黑毛豬仔骨,豬仔骨鬆軟,啲肉已經離骨好易切開,豬仔骨雖然好似好大嚿骨,但係其實都好多肉,抵食 香煎牛舌: 牛舌係厚切,煎得剛剛好,軟熟又唔油膩,牛舌上還有一些金色毛毛,食落口好得意,感覺似魷魚絲,配埋牛舌都好好食 香炸蟹肉丸: 名副其實的蟹肉丸裏面全部都係蟹肉,面頭有啲特別嘅醬和蟹肉好夾雖然我們兩個都唔係好酒之人,但喺這間咁有情調嘅餐廳都要飲返兩杯,餐廳員工有推介西班牙檸檬啤酒,這杯檸檬啤酒真係好特別好好飲,唔係太酸,酒味亦唔重,好易入口,好適合我哋,推介得好好☺️總結味道滿分,擺盤賣相一流,店內環境清淨,適合朋友,情侶或家人聚餐傾偈🤗還有很多嘢食想試,烤乳豬,炸魷魚鬚,藍青口,黑松露薯條,甜品,諗起都想食,下次再嚟🤤
今次嚟到一間西班牙小店,試下佢啲西班牙菜