2019-08-25 220 瀏覽
2019年8月20日 星期二今晚難得約左呀媽兩個人行下街食飯,由銅鑼灣行到灣仔,最後決定上網搵下有咩好食黎左呢一間餐廳,貪佢有海鮮食,我媽最鐘意,一黎到門口仲有一個大水缸,裡面有好多款唔同種類既生猛海鮮入到去感覺好chill,幾有時代感,仲坐得好舒服添由於費事煩諗食乜,於是就揀左食精選套餐,貪佢前菜、主菜、甜品都有時令蔬菜沙律擺得好靚,有幾款唔同既蔬菜,上面仲有蟹籽,所以食落脆卜卜咁刺身三款加生蠔兩隻全部都好吸引!!三文魚好厚切仲要無筋,而蝦係好彈牙。生蠔加左檸檬汁酸酸地之餘仲有海水味,每人得一隻真係完全唔夠喉新鮮𩶘魚湯配鮮蜆湯係奶白色,飲落去有好重嘅魚湯味,有少少微辣,仲有一隻大蜆,肥得黎無沙活鮮蟹鮑魚汁焗飯嚟到嘅時候嚇咗一跳,冇諗過會係原隻蟹拎去焗飯,飯底有少少焦,除咗蟹嘅鮮味,仲有鮑魚汁嘅味道,所以色香味俱全。至於隻蟹已經一早拆開左,都有唔少蟹肉,而且充滿水份,食落去一啲都唔困難,我媽表示好滿意百香果雪芭食完主菜之後當然唔少得有甜品,呢個雪芭酸酸地正好可以中和主菜嘅飽肚感,為呢一餐飯作一個好完美嘅結束
2019年8月20日 星期二

入到去感覺好chill,幾有時代感,仲坐得好舒服添

野菜沙津

時令蔬菜沙律
擺得好靚,有幾款唔同既蔬菜,上面仲有蟹籽,所以食落脆卜卜咁

刺身生蠔

刺身三款加生蠔兩隻