韓屋

Hanook Korean Restaurant
2019-08-20 110 瀏覽
黎到韓國街,要食韓國野。朋友見到遠處一隻粉紅豬豬閃閃下少女心大發,就入左黎了。入到黎就知道一定係韓國人開嘅!因為無人識講廣東話!waitress 勁好禮貌,果然係真韓國人。😂我地叫左個蔘雞湯同薯仔豬排骨湯。一個蔘雞餃子王同埋韓式煎餃。首先,係大愛個泡菜嘅!酸辣好合宜,好好食,想買返啲返屋企。人蔘雞非常濃郁,非常足料。條人蔘成條咁,真係足料!雞亦都好滑。欣賞佢碗紅米飯,補充我身體所需食用纖維。薯仔豬排湯有驚喜!相睇落去係辣嘅,其實味道溫和清爽!有好多菜好大舊排骨,感覺入口非常健康。非常推薦大家一試。餃子皮好滑,如果食蒸餃就更食得出佢嘅皮滑。厚度都岩岩好,大家可以試下。最後,兩個人食左兩個湯,好飽但又好滿足!

最後,兩個人食左兩個湯,好飽但又好滿足!
餐前泡菜
人蔘雞湯