2020-07-06 4248 瀏覽
忙碌的一個星期六,朝頭早上完堂,下晝又要過灣仔有嘢做,一到灣仔就有啲肚餓,所以決定去搵嘢食醫肚先!記得以前喺灣仔返工,通常都係去QRE Plaza搵野食,男朋友話想食日本野,就去左Misu Seafood Cuisine 到試下一入到去就俾個大大魚缸吸引住,入面有好多龍蝦同鮑魚🤣🤣餐廳中間仲有個充滿日式風味嘅酒吧位,黎飲嘢都幾chill🇯🇵🇯🇵Lunch set menu 包左野菜沙律🥗,日式蒸蛋,餐湯,主菜同生果平時沙律都係得幾淡,但係set lunch沙律份量好大,仲有好多蟹籽,卜卜脆日式蒸蛋好滑,店員仲好細心提我地小心熱添Miso soup 加左野菜,多左一份清甜,平時食麵豉湯最驚咸,呢碗飲晒都okay!角切魚生飯🍣滿滿嘅粒粒魚生鋪滿晒成個飯,有三文魚、金魚、鯛魚、玉子同青瓜,仲有隻大大隻嘅蝦添!魚生飯已經調好味,唔洗再落豉油都夠味,壽司飯醋味岩岩好,每淡都有魚生,食落好滿足呀🥰🥰日式鹽燒鯖魚🐟🐟平時間唔中都會係屋企自己煮鯖魚,點知男朋友見到menu上有又話想食,本身覺得燒鯖魚應該都冇咩特別姐,點知食左一淡就停唔到🤩首先個魚比平時食到嘅大條同厚肉,食落好香魚味仲好肥美,燒得岩岩好

日式蒸蛋好滑,店員仲好細心提我地小心熱添

角切魚生飯🍣

日式鹽燒鯖魚🐟🐟

平時間唔中都會係屋企自己煮鯖魚,點知男朋友見到menu上有又話想食,本身覺得燒鯖魚應該都冇咩特別姐,點知食左一淡就停唔到🤩首先個魚比平時食到嘅大條同厚肉,食落好香魚味仲好肥美,燒得岩岩好,魚肉仲keep到好juicy😋😋

跟餐仲有甜甜哈密瓜🍈

原來weekend lunchtime 都好full,我地好好彩坐到最後一張台,其他都俾人book晒啦🤣如果黎食最好都係book定枱稳陣d
2020-07-04
  • 野菜沙律