2022-12-11 1218 瀏覽
今日大約2點左右去到葵芳,呢個時間諗住去一啲平時比較多人排隊的餐廳,一諗就諗起呢一間Simplylife。一去到非常好,唔使排隊,即時安排入座。一去到見到Menu,成個lunch set所有餐都係劃一$135,我地就揀左炸魚薯條同埋燒春雞。一來就飲左個餐湯-蘑菇湯!一貫既味道,都係好唔錯!蘑菇湯既蘑菇味好濃、個包都算新鮮,外脆內軟,加埋個牛油 (溫馨tip,可以加pepper係牛油上面先搽,個人覺得好食d)炸魚薯條🌟🌟🌟就唔太surprised,個薯條係脆同唔油膩,不過個魚就唔算太突出,中規中矩!同埋佢只係配茄汁,我地另外叫左沙律醬去點個魚,都唔算太夾。半隻燒春雞🌟🌟🌟🌟燒雞雞肉好嫩,雞皮都係脆既!一切落去都好juicy,但唔算太油!不過想重點講個汁、辣肉腸,令到成個dish都昇華哂!我個人好推薦呢一個lunch set!最後有啲美中不足係今日天氣好凍,佢個餐係無包熱飲,只可以要冰茶、汽水、紅、白酒。不過waiter哥哥都好好,提議我哋要冰茶走冰總結都算係一個好嘅lunch,decent customer service and good food。

餐湯
一來就飲左個餐湯-蘑菇湯!

炸魚薯條
炸魚薯條🌟🌟🌟

同埋佢只係配茄汁,我地另外叫左沙律醬去點個魚,都唔算太夾。

燒春雞
半隻燒春雞🌟🌟🌟🌟

燒雞雞肉好嫩,雞皮都係脆既!

一切落去都好juicy,但唔算太油!

2022-12-11
餐湯