聖誕前夕, 同閨密去行街睇燈飾, 經過太子集團中心, 原來有幾間樓上餐廳, 閨密話想食西餐, 所以揀左SHINE. 電梯一開門忍唔住 ”嘩”左一聲, 講真個環境好有驚喜. 餐廳以我最鐘意既紫色為主, 一出電梯就已經見到長長既BAR 枱, 仲有好多聖誕老人公仔裝飾佈置, 充滿住節日既開心氣氛~~餐廳設有BAR枱, 高枱, 卡位任君選擇, 地方寬敞, 仲有梳化位, 環境非常舒適! Main course -我地揀左海鮮墨汁意大利飯, 雖然只有大蝦一隻, 但已經份量十足. 食第一啖已經知道佢好新鮮, 一定唔會係雪藏, 肉質鮮嫩, 仲有青口, 尤魚, 帶子一樣咁新鮮, 不得不提, 廚師好細心, 將D尤魚界成十字, 令尤魚更加爽口, 配上墨汁意大利飯, 真係好好味~Main course -慢煮啤酒浸豬架扒配牛油雜菜廚師用左慢煮既方法去整, 真係幾特別, 原汁原味! 慢煮可以保全肉汁, 每食一啖都食到豬架扒有啤酒味道, 肉質嫩滑又充滿左豐富既肉汁, 切開仲見到少許粉紅色, 廚師仲將豬架扒表面煎過, 所以食落去外脆內軟, 非常可口. 配菜有新鮮柔嫩既蘆筍同紅蘿蔔, 清甜又爽口, 配埋豬架扒一齊食,

電梯一開門忍唔住 ”嘩”左一聲, 講真個環境好有驚喜.

海鮮墨汁意大利飯

Main course -慢煮啤酒浸豬架扒配牛油雜菜
廚師用左慢煮既方法去整, 真係幾特別, 原汁原味! 慢煮可以保全肉汁, 每食一啖都食到豬架扒有啤酒味道, 肉質嫩滑又充滿左豐富既肉汁, 切開仲見到少許粉紅色, 廚師仲將豬架扒表面煎過, 所以食落去外脆內軟, 非常可口. 配菜有新鮮柔嫩既蘆筍同紅蘿蔔, 清甜又爽口, 配埋豬架扒一齊食, 剛好減左果份油膩感, 好味道!!!
慢煮啤酒浸豬架扒

飲品 – Peach Yogurt
賣相好靚, 配有新鮮既桃子, 飲落聞到奶味夠香, 味道剛好, 一D都唔甜!
Peach  Yogurt

朋友揀左 - Fruits Tea
原壺上, 配有熱座, 可以興住慢慢飲, 睇個樣都好想飲!
Fruits  Tea

甜品來了 - 玫瑰蘋果金寶
係呢個咁開心既環境下, 甜品又點可以少呢, MENU 見到張圖幾靚, 所以叫左呢個. 當店員拎過黎時, 大家都望住, 嘩! 嘩! 嘩! 真係不得了, 原來呢個甜品係咁有效果, 當時都黎唔切反應, 望左幾秒先識拎起相機! 師傅加咗大量乾冰, 令個甜品非常夢幻, 考靚靚啊~~~
師傅將蘋果切成薄片再砌到一朵玫瑰花咁, 真係好靚. 外層包着酥皮, 好香牛油味又脆口! 入面用左青蘋果片卷成, 中間有蘋果粒配上肉桂, 味道清新又可口.
除左生果外, 仲配有雲呢拿味雪糕, 少許酸酸地既蘋果加上雲呢拿味雪糕, 味道配合得剛好, 又睇得又食得, 非常好味又難忘.

玫瑰蘋果金寶

食的非常開心又滿足既一餐