2017-05-28 97 瀏覽
今日放假去朗豪坊行街,見到好多人食緊紫色雪糕,覺得好得意,行過去一睇,原來係新口味,富良野薰衣草佢menu有鹹點選擇,不過天氣熱,決定都係食雪榚。兩個人叫左一個薰衣草雪糕,一份日本宇治抹茶輕食(teaset)。薰衣草雪糕顔色超靚,迷人既淡紫色,雪糕仲有一細枝薰衣草做襯托,影相打卡真係一流店里面基乎全部女性朋友都係食佢既薰衣草口味味道,係勁真既薰衣草味,食完個種香味久久留喺個口度,揮之不去,味道好特別,未試過既值得一試。日本宇治抹茶輕食(teaset)佢有一份自選雪糕,揀左綠茶味。綠茶味都好正,有回甘既感覺,好清新。飲品揀左熱latte,雖然唔係以咖啡做主打,但都唔錯Teaset仲包左一件抹茶芝士蛋糕,紅豆,白玉丸子,蜜餞栗子,好夾到綠茶雪糕。其他蛋糕都好吸引,留番下次再食

佢menu有鹹點選擇,不過天氣熱,決定都係食雪榚。

店里面基乎全部女性朋友都係食佢既薰衣草口味
薰衣草雪糕

日本宇治抹茶輕食(teaset)
飲品揀左熱latte,雖然唔係以咖啡做主打,但都唔錯
日本宇治抹茶輕食(teaset)

其他蛋糕都好吸引,留番下次再食