2016-03-26 451 瀏覽
有好多個朋友都係觀塘既工廈工作, 為了就呢d飯腳, 我都會係觀塘區搵食, 而工作忙到癲既朋友就將搵食呢個重任交左比我啦~~但大型商場既餐廳已經被我食得七七八八, 開始悶了, 就開始向工廈方向搵食!!係盲中中下被我發現呢間掌壽司, 睇過下個menu d食都好似幾啱我口味,環境又唔錯, 一於試下呢間啦~~ 呢度唔講都無人知係工廈入面, 後喜歡呢種格調既餐廳, 感覺好舒服, 枱與枱之間好有空間感, 我真的很怕那些餐廳逼到透不到氣既感覺, 還有日式化既佈置, 真的很精緻!! 餐廳所用選用既器皿都很日式化, 一點也不馬虎, 可見店主應該是個有要求既人~~ 選揀真的不小, 但兩條友仔, 食得幾多呀!! 係選揀困難症下, 最終都揀左四種美食~~ 先黎個開胃小食酸汁鮟鱇魚肝, 賣相都幾似鵝肝,食落口感幾特別, 但絶不油膩!! 配埋酸微微既伴菜, 胃口即時大開,我要開動我個12個胃了,哈哈~~   味干唐揚魷魚翼, 有點似中式小菜既椒鹽鮮魷, 同樣是鹹鹹地非常惹味,外脆內較又唔韌, 仲要唔油膩, 食多幾件都唔怕 ~ 刺身刺身~~ 食日本野真的是為了食刺身!!呢個刺身拼盤有牡丹蝦
酸汁鮟鱇魚肝
味干唐揚魷魚翼
刺身
刺身刺身~~

食日本野真的是為了食刺身!!呢個刺身拼盤有牡丹蝦, 海膽,赤貝,劍魚腩,油甘魚,三文魚等, 一黎到我己經心心眼晒
!! 刺身都好新鮮好有光澤, 而且每片切得也不太薄!!
海膽
刺身中我最喜歡食海膽, 一板排到滿滿既肥美海膽,  再配埋紫菜食, 真的太鮮味啦~~
牡丹蝦
另一致愛就係牡丹蝦啦~~無蝦不歡既我, 見到甘大隻既蝦超開心, 影左一張相後就己經即時食左佢落肚, 肉質超鮮又甜, 好想再食多幾隻law~
櫻花蝦鰻魚玉子卷
呢款櫻花蝦鰻魚玉子卷都幾特別, 啱晒喜歡多餸小飯既我, 外層滑滑既玉子包住惹味既鰻魚, 再加埋上面既櫻花蝦一齊食, 真的如此夾, 好好食呀!!一試愛上!!
酸汁鮟鱇魚肝
味干唐揚魷魚翼